Exynos işlemciler iyi mi?

iksbaks

Hectopat
Makaleler
3
Merhabalar Exynos işlemciler üzer mi? Mesela 9611'i ele alalım bu işlemci kötü mü? İleri de üzer mi?

Samsung Exynos 7 Series 9611 üzmez ama Samsung Exynos 990'dan baya şikayet vardı.
(Galaxy M31 üzerinde Samsung Exynos 7 Series 9611 kullanmıştım bir süre.)

Aynı telefonun Snapdragon'lı sürümünü bulursan onu al. Exynos'lara XDA Developers'ta pek ROM desteği verilmiyor. İlerde ROM atayım dersen keşke Snapdragon'lusundan alsaymışım dersin. Mesela S4 Exynos'a Android 7.1.1'e kadar çıkıyorken S4 Snapdragon'a Android 10 çıktı.

Bana kalırsa Snapdragon, Exynos'a göre bir adım ilerdi. Ama 9611'de gayet yeterli ve güçlü bir işlemci. Bende kendi telefonumda Exynos 9820 kullanıyorum hiçbir zaman bir sıkıntı görmedim. Ama Snapdragon 855 aynı segmentte olup daha iyi olabiliyor.

ROM atacaksan Samsung almazsın zaten, Xiaomi alırsın.

Alınır fakat Snapdragon'lusunu alırsan daha iyi olur. Ben en son Exynos'da GTA SA oynayamıyordum, oyun çarpılıyordu, dokular bozuluyordu. Fakat bunu da eski bir oyunda yaşadım onun haricinde gayet memnundum.

9611 İş görsede bir Snapdragon 730 değil. Amiral gemileri ve bazı Samsung modellerinin Snapdragon işlemcili olanları var ama ülkemize geliyor mu bilmiyorum. Telefon alacağım zaman araştırdım ama hiç göremedim. Snapdragon 730 İşlemcili cihazları araştırmanı öneririm. Daha uzun ömürlü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…