Ez Debug CPU LED kırmızı yanıyor ve sistem açılmıyor

Rothfuss

Hectopat
Yer
Myr Tariniel
Daha fazla  
Meslek
Back-end Developer
Sadece Ez Debug Led CPU ışığı kırmızı yanıyor sistem açılmıyor. Nedeni sizce nedir? İşlemcim 1.nesil bu yüzden anakarta BIOS güncellemesi yapmadım. Bu anlamda sıkıntı olacağını sanmıyordum lakin RAM'ler ise 2018 yılında çıkmış. Aklımı karıştıran nokta burası bir uyumsuzluk mu oldu bilmiyorum. Ancak o zaman da DRAM'de LED bildirimi yanardı power'a bastığınız an sadece CPU ışığı kırmızı yanıyor. Tüm sistem pasif çalışmıyor o an. Şimdiden teşekkürler.

Anakart: MSI B350 Gaming PRO CARBON
İşlemci: R5 1600x
RAM: G.Skill SniperX 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
Ekran kartı: Sapphire RX 570 Nitro+ OC 4GB
PSU: Thermaltake Smart 600W 80 Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın soket kapağındaki üçgen ile işlemcinin üzerindeki üçgen paralel mi ? Doğru taktığınıza emin misiniz ?
Tabi ki üçgenler tutuyor, hatta takmadan önce pinleri dahi kontrol ettim. daha sonra doğru bir şekilde taktım ve kontrol ettim o oturma sesini duydum gayet sorunsuz yaptığımı düşünüyorum.

Anakartın üzerindeki 4+4 pin CPU bağlantısını iyi yaptığınıza emin olun. Sistem yeni mi kuruldu yoksa önceden kullanıyordunuz da şimdi mi böyle bir hata çıktı ?
Sistem yeni kuruldu sertaç, uzay montajda denedim zaten bi böyle sorunla karşılaştım

Bu sorunla 1 ay boyunca karşılaştım. RAM'i farklı slota taktım ve düzeldi ancak sizin anakartınızda 4 RAM yuvası var ve 2 adet belleğiniz var. Bellekleri farkllı slotlara takın ve tekrar deneyin. Olmazsa ekran kartı ve tüm USB cihazları kaldırın, sadece işlemci ve RAM ile sistemi başlatmaya çalışın. Eğer sistem açılırsa kapayın ve ekran kartı vs. montajını yapın, tekrar açın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…