EZ DEBUG LED yanıyor, bilgisayar açılmıyor

elessar95

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar;

Bilgisayarım şu anda açılmıyor. Bilgisayar açılırken power supply tam güçte çalışıyor bir 10 saniye sonra kapanıp tekrar açılıyor klavye ve mouse'a bu kez elektrik gidiyor ve bilgisayar açılıyordu. Dün yanık kokusu aldım ve hemen bilgisayarı kapadım. RAM slotunda bir kısım yandı. Kokuyu kesinlikle alabiliyorum. Ancak daha sonra bilgisayar çalıştı ve 16GB RAM’i gördü.Hatta PUBG'ye girip test ettim.
Bugün bilgisayar hiç açılmadı.3-4 dakika bekleyince açılıyordu. Tabi bu 3-4 dakika içerisinde klavye ve mouse'a sinyal gitmiyordu. Boot etmiyordu sistem. Dikkat ettim EZ DEBUG CPU LED ışığı yanıyor. Bende sıvı soğutmayı çıkarıp taktım. Bilgisayar açıldı. Kapattım ve tekrar açılmadı. Sonra sıvı soğutmayı tekrar çıkartıp ters taktım yine açıldı. Kapattım bilgisayarı bir daha denedim açılmadı. İlginç bir şekilde sıvı soğutmanın her yönünü değiştirdiğimde bilgisayar açılıyor. Şimdi sorun RAM'de mi CPU'da mı, anakartta mı yoksa power supply'da mı? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Bilgisayarı servise götürsem mi?

Bu arada daha önce sıvı soğutmam bozuldu bir süre stock fanla idare ettim. Sıvı soğutma garantiden gelince monte ettirdim. O günden itibaren Windows'u etkinleştir yazısı yazmakta. Zannediyorum bu yazı donanım değişikliğinde geliyor.

Resimlerde ışık yanan yer, RAM, RAM slotu ve sıvı soğutma bulunmakta.

Teşekkürler.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey olmadan benim bilgisayarım da açıldıktan 10 saniye sonra kapanıyordu, JFP portlarına kabloları yanlış taktığımı fark edip değiştirdim ve sorun düzeldi.

Sorununuz işlemci ısınıyor korumaya alıyor, kapanıyor Sıvı soğutmanın RGB, USB kontrolcüsünü çıkartın öyle çalıştırın bilgisayarı. Sıvı soğutmanın Pump Fan Jakını Pump Fan1 yerine takın. Çalışacaktır. Benimde başıma gelmişti.

Yalnız bilgisayarı ilk açarken açılmıyor hocam.Yani bilgisayar soğukken.

Dediklerinizi yaptım bir kere çalıştı bilgisayar kapatıp açınca çalışmadı, sonra cpu fan soketini çalıştırdım yine çalıştı.Ancak şimdi yine çalışmıyor.Zannedersem her değişiklik yapınca çalışıyor.Anlamadım gitti.

Son düzenleme:
Yalnız bilgisayarı ilk açarken açılmıyor hocam.Yani bilgisayar soğukken.

Dediklerinizi yaptım bir kere çalıştı bilgisayar kapatıp açınca çalışmadı, sonra cpu fan soketini çalıştırdım yine çalıştı.Ancak şimdi yine çalışmıyor.Zannedersem her değişiklik yapınca çalışıyor.Anlamadım gitti.

NZXT X62 Kraken var bende de kontrolcüsünü çıkarıyorum USB sini yani, fanlar son devir dönüyor pump çalışmaya başlıyor açılıyor. Şöyle kontrol edin bi. Açıldığında hemen bi Biosa girip işlemcinin ısı değerini takip edin kapanmadan, yükseliyorsa dediğim gibi sıvı soğutmanın kontrolcüsünü çıkarıp öyle çalıştıracaksınız.

Dediğiniz gibi yaptım usb kontrolcüsüyle pek bi ilgisi yok.zaten normalde 10sn de açılıyordu bilgisayar.power supplydaki fan son devirde çalışıyor açılmayacağı zaman.Yani 1 saniye içinde hemen yüksek sıcaklıklara ulaşamaz.Açıldığı zaman saatlerce açık tuttum kapatmadım bilgisayarı pubg oynadım saatlerce işlemci 60 derecenin altında kaldı hep.Sorun ne kesinlikle anlayamıyorum

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı