Ezber derslerinin bazılarını yapamıyorum

hero11cf

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar iyi akşamlar benim uzun bir süredir yaşamış olduğum bir sorun var bu sorunumu sizlere danışmak istedim. Ezber derslerini bir türlü yapamıyorum, ama istisna olarak tarih, edebiyat ve dil derslerini çok iyi yaparım eğlenceli YouTube kanalları artı oyunlar sayesinde. Ama söz konusu biyoloji, kimya ve coğrafya dersleri olunca zorlanıyorum kolay kolay ezberleyemiyorum, aklımda tutamıyorum. Matematik, fizik mantık ile yapılabildiği için onlar ile yaşadığım hiçbir sorun yok. Yani soracağım soru şu ezberimi nasıl düzeltebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Kimi yazarak kimi tekrar ederek ezberler bazıları günlük tutarak ezberler sana tavsiyem hiçbir şey yapamıyorsan özet çıkar konuyu okuduktan sonra biraz soru çöz, sonra diğer konuya geçerek aynısını tekrarla. Üstüne de uyuyunca gitmemesi lazım aklından. Ben böyle çalışıyorum ve neredeyse her şeyin sorulduğu klasik sınavlarda zorlanmıyorum.

Aslında biyolojide mantığa dayalı. Neyin nereden geldiğini neyle bağlantılı olduğunu öğrendiğinde sorun yaşamazsın bence. Kimya içinse formüller falan yanında kitapta açık şekilde test çözebilirsin zamanla aklında kalır. Coğrafya içinse coğrafyanın kodları adlı YouTube kanalını öneririm adından da anlaşılacağı üzere kodlaya kodlaya, mantığıyla öğretiyor.

Ayrıca sayılsal bir hedefin yoksa biyoloji ne kadar günümüzde sözel bir ders olarak görünsede uzmanlar içeriği sözel ama anlamak için sayılsal zeka olması gerektiğini söylüyor

Aslında biyolojide mantığa dayalı. Neyin nereden geldiğini neyle bağlantılı olduğunu öğrendiğinde sorun yaşamazsın bence. Kimya içinse formüller falan yanında kitapta açık şekilde test çözebilirsin zamanla aklında kalır. Coğrafya içinse coğrafyanın kodları adlı YouTube kanalını öneririm adından da anlaşılacağı üzere kodlaya kodlaya, mantığıyla öğretiyor.

Biyolojide öyle çok mantığa dayalı bir şey göremedim hocam.

Coğrafyanın kodları ve dr. Biyoloji öneririm size. En iyi seçenek bunlar.

Bu kanalları sınava çalışırken izlemiştim coğrafyanın kodlarını çok beğendim ama Dr. Biyoloji bence çok hızlı anlatıyordu o yüzden pek beğenemedim.

Kimi yazarak kimi tekrar ederek ezberler bazıları günlük tutarak ezberler sana tavsiyem hiçbir şey yapamıyorsan özet çıkar konuyu okuduktan sonra biraz soru çöz, sonra diğer konuya geçerek aynısını tekrarla. Üstüne de uyuyunca gitmemesi lazım aklından. Ben böyle çalışıyorum ve neredeyse her şeyin sorulduğu klasik sınavlarda zorlanmıyorum.

Bunu deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Biyoloji ezber dersidir mantık falan diyenler biyoloji görmemiştir. TYT kimyada ezber ama AYT kimya hard sayısaldır.

Haklısınız hocam.

Biyolojide öyle çok mantığa dayalı bir şey göremedim hocam.

Sayısal sınıfında olmasının en temel nedeni de zaten mantığa dayalı olması. 9. sınıftan itibaren her şey birbiriyle bağlantılı. Tabii ki yeri gelince ezber yerleri de vardır. Siz ezbere dayalı görürsünüz ona göre hareket edersiniz ama böyle yapanların çoğu patladı. Bir test kitabı açtığında ezberlediğin veya öğrendiğin yerden direkt soru gelmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı