Ezber nasıl yapılır?

453476

Megapat
Makaleler
1
Arkadaşlar ezber yapmak için bildiğiniz taktikler var mı? Coğrafya sınavına çalışıyorum ve bildiğiniz üzere coğrafya, ezber gerektiren bir ders. Bir türlü ezberleyemedim.

Ben yazarak ezberliyorum.

Ben bir şeyi ezberlerken önce 1-2 cümleyi ezberliyorum, ardından diğer 1-2 cümleyi ezberleyip; ezberlediğim cümleleri birleştirip, onları ezberliyorum. Böyle böyle devam ettiriyorum.

En güzel yöntem. Sabah ve gece yatarken tekrar edince daha bir etkisi oluyor.

Arkadaşlar ezber yapmak için bildiğiniz taktikler var mı? Coğrafya sınavına çalışıyorum ve bildiğiniz üzere coğrafya, ezber gerektiren bir ders. Bir türlü ezberleyemedim.

Yani benim kullandığım taktik acil değilse sabah 10 öğle 10 akşam 10 ve yatmadan önce 15 kere okuyup bir günde ezberlemek tabii herkes için farklı olabilir. Yazı uzunsada biraz vaktini alacaktır elbette maalesef ezberlemek kolay değil
Yani ben yorulmam ezberlemek zorundayım diyoran akşam üstü de 10 defa okuyabilirsin. Bu benim için garanti bir teknik

O kanal gerçekten çok iyi anlatıyor. İzlemenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…