Ezber nasıl yapılır?

Boranity

Hectopat
Makaleler
1
Biyoloji, tarih, edebiyat gibi dersleri unutuyorum. Nasil kolay ezber yapilabilir?

Tüm konuyu ezberlemektense sadece önemli kısımları bir deftere not edip ona çalışabilirsin, daha pratik oluyor.

Çalışacağınız konu hakkında uzun bir özet çıkarın ve defalarca tekrar ederek okuyun. Bu şekilde çalıştığınız konu aklınızda kalır.

Biyoloji, tarih, edebiyat gibi dersleri unutuyorum. Nasil kolay ezber yapilabilir?

Konulardan sonra soru çözün (hangi konuya çalışıyorsanız veya hangi konuda zorlanıyorsanız o konu üzerinde soru çözmeye ağırlık verin) daha sonrasında doğru yanlış olarak değerlendirin.

Mantık kurun. Mantığa dayalı bir ezber mantıklı olur. Mesela ben tarih hayranı biriyim. Padişahları oturup ezberlemedim ama hepsini sırayla sayabilirim. İşin arka planını anlayınca her şey çözülüyor.

Ezberlediğinde en kısa sürede unutuyorsun çalışıp tekrar etmek daha zahmetli gibi gözüksede daha işe yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…