Ezcool S960 sorunsalı

mercu

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı akşamlar, iyi sosyaller.

Ben masaüstü bilgisayar kullacısıyım. Şu anki sistemimi 4-5 sene önce almıştım, o zamanlar pek bilgim yoktu bileşenler hakkında. Sistemimde Ezcool S960 marka/model SSD kullanıyorum. İlk iki sene hiçbir sorun yoktu kaymak gibiydi. Daha sonralarda gerek YouTube'ya da Twitch üzerinden video izlerken görüntü kalitesini otomatikman düşürmesi(arabelleğe alamadığından dolayı) gerek oyunlarda 30 saniye civarında süren donmalar yapmaya başladı. Kendimce format atınca geçer diye düşündüm ve format attım.

Ancak bu format yaklaşık bir gün sürdü ve bunun normal olduğunu düşündüm ama donma sorunu çözülmüştü. Önümüzdeki üç ay içinde tekrar aynı problem oldu ve tekrar format attım. Bu sefer birkaç saat içinde format atılmıştı ve sorun tekrar ortadan kalkmıştı. Bu sorun geçen seneye kadar tekrar etti ama ondan sonra bir daha yapmadı. Format atmayalı bir seneyi geçmiştir. Ancak bir ay önce bu sorun tekrar başladı. Bu sorunu tanıdığımdan dolayı endişe etmedim bu sefer format atmak yerine beklemeyi tercih ettim ama sorun çözülmedi sürekli durduk yere donmalar, program yanıt vermiyor uyarısı, oyunlarda donmalar vs. dört gün önce arkadaşlarla oyun girelim diye açtım bilgisayarı ancak ilk defa karşılaştığım bir hata aldım American Megatrends.

Biraz araştırınca bunun hata olmadığını bir uyarı olduğunu anladım. Bana verilerimi yedeklememi gerektiğini aksi halde veri kaybı yaşanacağını söylüyordu. Çözümlere baktım ancak hiçbiri işe yaramadı. BIOS'a girip yeniden başlatıyordum ama gene aynı hatayı alıyordum. En sonunda bir şekil şans eseri olsa gerek bu uyarı olmadan bilgisayarı açtım. Direkt olarak bilgisayara format attım. Gene uzun sürüyordu, format atılırken ben uyudum sabah kalktığımda ise bilgisayar sıfırlanırlen bir hata oluştu diye bir uyarı verdi. Ekranda sadece iptal butonu vardı ve bastım. Formatı tekrar denedim ancak gene olmadı.

PC'yi yeniden başlatmak istedim başlattığımda ise değişiklikler geri alınıyor yazısı vardı ve bu yazı saatlerce ekranımda kaldı. Gittiğinde ise bana tekrardan sıfırlanırken bir hata oluştu diyordu. En sonunda bu işten sıkıldım ve denemekten vazgeçtim. Ben verilerimin gideceğini bilerek önemli şeyleri yedekledim sorun orada değil benim anlamadığım bu SSD modelinde kronik bir sorun mudur nedir anlam veremedim. Yeni bir SSD almak istiyorum M.2 slotum yok H310mk r2.0 anakart modelini kullanıyorum SATA3 bir SSD arıyorum sizce ne almalıyım. 1TB bir model almak istiyorum. Aklımda Kingston'ın 960GB'lık bir SSD'si var onu mu almalıyım yoksa üstüne biraz daha para verip Samsung mu almalıyım dostlar. Benim derdime derman olun. Şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgilerim:

Ekran kartım: ASUS 1660 Ti 6 GB(tek fanlı model)
Anakartım: ASUS H310mk r2.0
RAM: Corsair 24 GB 2400MHz.
İşlemci: i5 9400F.
Depolama: Ezcool S960.
Kasa: Frisby Coax 8890G.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı