Tüm yorumları okudum; öncelikle şunu belirtmek isterim: Türk Hava Kuvvetlerinin vurucu gücü, F-16 ve F-4 uçaklarından oluşan NATO temelli unsurlar barındırır. SU uçaklarını almak hem sanıldığı kadar hem de politik olarak o kadar kolay değildir. Kaldı ki her şeyi geçtim alınsa bile mevcut uçaklarımızla irtibatını veya alınan uçakların teknik desteğini nasıl sağlayacağımız bir muammadır.
F-35 Konusuna gelirsek, devletimize ve milletimize hayırlı olsun diyorum. İnşAllah bir sorunla karşılaşmayız ki bu zor olacak gibi ama olsun, niyetimiz o yönde olsun diyelim. F-35 kesinlikle güçlü bir uçak. Vurucu gücü tartışılmaz. Türk Hava Kuvvetlerinde mevcut görev yapan F-4'lerin ve F-16 Block 30'ların yerine geçmeleri için alınıyor. Mantıklı bir tercih.
Uçakların ambargo ihtimalinde ise şunu söylemek istiyorum. Bir imzayla ambargo koyarlar demek kolay arkadaşlar, ama bunun yapılması o kadar kolay değil. Siz bir proje ortağısınız. Senato istediği kadar onaylasın bunu, iş Trump'da. Kaldı ki Çin'e 200 Milyar $ gümrük vergisi ekleyen bu devletin ekonomisi de bizim ekonomimiz gibi alarmda. Savaş gücü bir yere kadar iş ekonomide. Trump'ın böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Hadi yaptı diyelim. Oldu ki askıya alındı, alınsın. TF-X projesini hızlandırırsa böyle bir ihtimal, ben razıyım. Türkiye eksiklerini görmeli.