F-35 ve S400'lere ne oldu?

Undertaker 15

Hectopat
Konu başlıktaki gibi. Lütfen burada siyaset yapmayın ya da benim siyaset yaptığımı düşünmeyin. Bir aralar bayağı kriz çıkmıştı F-35'ler ve S400'ler ile ilgili. Şu an ben nereye baksam sonucun nereye bağlandığını bilmiyorum. Bunu bilen arkadaşlar var mı? Varsa lütfen aşağıya yazabilir misiniz, sonuç nereye bağlandığını anlatabilir misiniz bana? Ama lütfen kişisel görüşlerinizi ya da siyasi bir şeyler yazmayın çünkü bazı insanlar alakası olmayan konulara bile "siyaset yeri değil buralar" yazıyor. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Türkiye S400 alınca CAATSA yaptırımı uygulanmasına karar verildi. Sonrasında olanlar dolar fırlamasıydı. F-35 programından çıkarıldık ama zaten başarısızdı. F-35 uçağı inanılmaz maliyetliydi. Sınırlı sayıda üretim yapılıyordu. S400 ile hava savunma sistemine sahip olduk. Şu an Rusya'dan başka silahlar da almaya koyuluyoruz.

En son S400'ler için Girit Modeli önerilmişti en son sanırım Türkiye tarafından yanlış değilsem. Biz o savunma sistemini aldık, fakat Amerika doğal olarak soruyor ''Sen neden benim teknolojimi almadın gittin düşmanımdan aldın, kime karşı kullanacaksın?'' diye. Rusya da envantere kaldırılmasından dolayı tedirgin, çünkü böyle bir teknolojinin en büyük rakiplerinin eline geçmesini istemiyorlar. F-35 kuş olup uçtu, S400'ler ise ne olacak belirsiz, izleyip göreceğiz. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.

En son S400'ler için Girit Modeli önerilmişti en son sanırım Türkiye tarafından yanlış değilsem. Biz o savunma sistemini aldık, fakat Amerika doğal olarak soruyor ''Sen neden benim teknolojimi almadın gittin düşmanımdan aldın, kime karşı kullanacaksın?'' diye. Rusya da envantere kaldırılmasından dolayı tedirgin, çünkü böyle bir teknolojinin en büyük rakiplerinin eline geçmesini istemiyorlar. F-35 kuş olup uçtu, S400'ler ise ne olacak belirsiz, izleyip göreceğiz. Yanlışım varsa lütfen düzeltin.
Türkiye S400 alınca CAATSA yaptırımı uygulanmasına karar verildi. Sonrasında olanlar dolar fırlamasıydı. F-35 programından çıkarıldık ama zaten başarısızdı. F-35 uçağı inanılmaz maliyetliydi. Sınırlı sayıda üretim yapılıyordu. S400 ile hava savunma sistemine sahip olduk. Şu an Rusya'dan başka silahlar da almaya koyuluyoruz.
Teşekkür ederim anladım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı