Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Yeni bir oyun incelemeye geçtim. Oyun eski ama çok da değil (2011 yapımı). Oyunun 1. ve 2. serisini incelemeyeceğim. Onlar da güzel ancak grafik eski. Neyse oyuna şöyle başlıyoruz.
Amacımız şu; Alma diye bir kız var. Benim gözümde tam bir kıyamet, yani bildiğimiz doğaüstü gücü var. Bu Alma artık hamile, doğum yapacak ancak bu kadının doğumu, bildiğimiz dünyanın yok oluşu kadar güçlü. O yüzden doğumu durdurmaya çalışan 2 kardeş var. Gerçi kardeşin biri doğumu durdurmuyor, aksini yapıyor da neyse. 2 tane oynayabileceğimiz karakter var. Karakterlerimize geçelim.
1-Point Man;
Bu karakterimizin de üstün gücü gibi refleksleri iyi. Oynarken bullet mode yani yavaşlatma modunu kullanabiliyoruz. Bu karakterimiz doğumu engellemeye çalışıyor. Bu ayrıca (2 kardeş de prototype) ilk Prototype'dir. Öbür kardeş ise 2. Prototype'dir. Fakat şöyle bir şey var; ilk Prototype, ikincisinden zayıf. Yani öbür kardeşin daha güçlü olduğunu söylüyorlar. (Oyunda öyle yapacak bir şey yok
) Meraklandırmadan diğer kardeşe geçelim.
2-Paxton Fettel;
Bu karakterimiz de Point Man'e yani kardeşine başta karışmıyor, ancak daha sonraları doğumu engellemeye çalışınca karışıyor. Bu karakterimizin özel gücü var. Başkalarının vücuduna girebiliyor. Bununla 2 dakika bile rahat durmazdım sürekli başkalarının bedenine girerdim
Başkasının bedenine geçseniz de kendi bedeninizde olsanız da (Fettel ruh gibi bir şey) bullet mode yani yavaşlama modu yok. Eğer Fettel oynarken başka bedene girmişseniz ve zamanla ekran kararıyorsa haberiniz olsun. Başkasının bedeninde kalma süreniz sınırlı. Sonrasında ele geçirdiğiniz vücudu otomatik patlatıyor Fettel. Bedende daha uzun durmak isterseniz başkalarını öldürün ve onlardan düşen uzatıcıyı (Ben öyle diyorum. Uzatıcı dediğim böyle havada duran küre gibi, kalp gibi bir şeye benziyor.) alın. Aldıkça bedende kalma süreniz birazcık daha uzar. Bir de Rank sistemi var. Rank sisteminde 21 levele kadar ilerleyebiliyorsunuz. (21 son level ama puan artmaya devam eder.) Level atladıkça can artışı, bullet mode veya bedende durma süresi artışı, can yenileme hızı artışı, 1-2 hareket de öyle veriyor. Ben nasıl level atlayacağım ya diyorsanız, milleti öldürün, Tab'a basılı tutarak istediği istekleri var. Örneğin 25 kafadan vurunca 5000 puan vermesi gibi. Neyse şimdilik bu kadar bilgi verdiğim yeterli. Sistem gereksinimlerini yazayım, bir hayli düşük sistem istiyor.
F.E.A.R. 3 Minimum Sistem Gereksinimleri
Oyunu artı ve eksilerinden geçirelim.
Artıları;
Amacımız şu; Alma diye bir kız var. Benim gözümde tam bir kıyamet, yani bildiğimiz doğaüstü gücü var. Bu Alma artık hamile, doğum yapacak ancak bu kadının doğumu, bildiğimiz dünyanın yok oluşu kadar güçlü. O yüzden doğumu durdurmaya çalışan 2 kardeş var. Gerçi kardeşin biri doğumu durdurmuyor, aksini yapıyor da neyse. 2 tane oynayabileceğimiz karakter var. Karakterlerimize geçelim.
1-Point Man;
Bu karakterimizin de üstün gücü gibi refleksleri iyi. Oynarken bullet mode yani yavaşlatma modunu kullanabiliyoruz. Bu karakterimiz doğumu engellemeye çalışıyor. Bu ayrıca (2 kardeş de prototype) ilk Prototype'dir. Öbür kardeş ise 2. Prototype'dir. Fakat şöyle bir şey var; ilk Prototype, ikincisinden zayıf. Yani öbür kardeşin daha güçlü olduğunu söylüyorlar. (Oyunda öyle yapacak bir şey yok
2-Paxton Fettel;
Bu karakterimiz de Point Man'e yani kardeşine başta karışmıyor, ancak daha sonraları doğumu engellemeye çalışınca karışıyor. Bu karakterimizin özel gücü var. Başkalarının vücuduna girebiliyor. Bununla 2 dakika bile rahat durmazdım sürekli başkalarının bedenine girerdim
F.E.A.R. 3 Minimum Sistem Gereksinimleri
- İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo 2.4 GHz, AMD Athlon X2 4800+
- RAM: 2 GB
- İşletim Sistemi: Windows XP
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB RAM, ATI Radeon HD 3850 512 MB RAM ya da üstü
- Boş Alan: 10 GB Alan
- İşlemci (CPU): Intel Core 2 Duo 2.93 GHz, Intel Quad core 2.66 GHz, AMD Phenom II X2 550, 3.1 GHz
- RAM: 4 GB
- İşletim Sistemi: Windows 7
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce 9800 GTX+ 512 MB RAM, ATI Radeon HD 5750 512 MB RAM ya da üstü
- Boş Alan: 10 GB
Oyunu artı ve eksilerinden geçirelim.
Artıları;
- -Oyunun grafiği zamanına göre (2011) baya iyi.
- -Sarıyor.
- -Zorlukları tam oturmuş.
- -Bana oyun kısa geldi.
- -Fettel'de iken bullet mode yok.
Son düzenleyen: Moderatör: