F.lux ve Monitörün Kendi Göz Koruyucu Modunu Birlikte Kullanmak

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.557
Makaleler
24
Yer
İstanbul
Not: Konu göz sağlığıyla ilgili olduğundan buraya açıyorum.

Arkadaşlar merhaba. Uzun saatler bilgisayar başında kalınca baş ağrısı ve göz ağrısı başladı. Ben de bunun için göz koruyucu modu kullanıyordum uzun süre. Daha sonra bu uygulamayla karşılaştım, bunu açtım ancak gözüm göz koruyucu moda alıştığından kapattığımda bu uygulamayla ve default haliyle çok garip geldi gözüme.

Şu an 2'si açık bir şekilde kullanıyorum. Bunun renk paleti dışında herhangi bir sağlık açısından farkı olur mu? 2 kat koruma falan :D

Her doktor her şeyi bilmez (alan dışı) ama yine de etiketleyelim :D @Gordon Freeman

Resim kalitesi kötü ancak durumu izah edebilmek için kombo hali ve default:

cff.jpeg caa.jpeg

Son düzenleme:
Bir ara bende de vardı baş ağrısı ekran karşısında. Doktora gittim, 0,5 astigmat var dedi. Uzak ya da yakını görmede sıkıntı yok. Gözlük yazdı ama ister al ister alma dedi. Ben de hazır yazılmışken reçete aldım. Bilgisayar karşısında takıyorum sadece. Astigmat da yapar. Bi ara görün doktora.

Bende aynı sebepten doktora gittim genelde yakına bakıyorum kitap bilgisayar vs. Doktor test yaptı. Gösterdiklerinin hepsini okuyabildim. 0.5 numara miyop varmış. Ama ben uzağı göremiyorum dedim, bulanık görüyorum dedim. "O kadar uzağı görmene gerek yok." diye bir cevap aldım :/ . Uzun süre bilgisayara baktıktan sonra uzağı görmekte zorluk çekiyorum ve farkettim ki bu geçici bir şey değil. Şimdilik dark mode ve bu mavi ışık düşüren teknolojiyi kullanıyorum. Gözleri ahım şahım koruduğunu düşünmüyorum.

Windows 10'un güncel sürümünü kullanıyorsunuz ayarlardan gece modunu acabiliyorsunuz. Bu tarz programlara gerek yok, ayni işlevlere sahip Windows'taki de. Zamanla sari rengin yoğunluğu vesaire.

Bu arada beyaz isigin (9300K) sari ışığa (6500K) oranla gozu daha fazla yorduguna dair bilimsel araştırmalar var deniyordu. Ne kadar doğru bilmiyorum, derinlemesine bir araştırma yapmadım.

Ben de telefonda ve bilgisayarda gece modunu kullanıyorum bu arada.

Bir ara bende de vardı baş ağrısı ekran karşısında. Doktora gittim, 0,5 astigmat var dedi. Uzak ya da yakını görmede sıkıntı yok. Gözlük yazdı ama ister al ister alma dedi. Ben de hazır yazılmışken reçete aldım. Bilgisayar karşısında takıyorum sadece. Astigmat da yapar. Bi ara görün doktora.
Merhaba. Gözlüğü kullandıktan sonra göz numaranız arttı mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı