F/P, 27" 2K monitör önerisi

gerlog

Hectopat
Daha fazla  
2K, 240 Hz, 27 inç, ayarlanabilir pivota sahip monitör arıyorum. Ama bu özelliklerin hepsinede sahip bir monitör bulamadım. Bulduklarımda çok pahalı oluyor. Oyun için alıyorum sizce nereden kısmalıyım? 2K 180 Hz bir monitör mü alayım yoksa 1080p 240 Hz mi? Belki ona kendin karar ver diyeceksiniz ama ben yıllardır 60 Hz monitör kullanıyorum.

Oyunlarda 30 FPS'yi zor geçiyorum zaten bilmiyorum ki 180 Hz, 240 Hz nasıl bir şey. Tecrübeli arkadaşlardan yardım almak istedim. O yüzden acaba akıcılık bu kadar fark ediyor mu yoksa görüntü kalitesi daha mı önemli? Yardımcı olur musunuz?

Hocam 30 FPS zor geçiyorum dediniz? Sistem özellikleriniz nedir tam olarak? 2K da 200 FPS üstü için iyi bir sisteme ihtiyacınız var. Hikaye odaklı mı yoksa Rekabetçi odaklı oyunlar mı oynuyorsunuz?

Hocam 30 FPS zor geçiyorum dediniz? Sistem özellikleriniz nedir tam olarak? 2K da 200 FPS üstü için iyi bir sisteme ihtiyacınız var. Hikaye odaklı mı yoksa Rekabetçi odaklı oyunlar mı oynuyorsunuz?
7700 xt sistem topladım şimdi monitör arıyorum. O bahsettiğim eski sistemimdi. En çok rekabetçi oyunları oynarım ama hikaye odaklı oyunlarıda oynamak istiyorum. Bunu söylememin sebebi aynı soruyu forumda arattığımda genelde "hangisine ihtiyacın olduğunu sen bilirsin" tarzı cevap verdiklerini görmemden dolayı. O yüzden diyorum ben daha önce hiç yüksek fps ve çözünürlükleri görmediğim için hangisinin daha iyi olacağını bilemiyorum

Hocam bende MSI G274QPF E2 monitör var. Kalitesi falan her şeyi çok güzel tavsiye ederim.

Benzer durumları yaşıyoruz, ben de 11 yıldır 30 FPS ile LoL Minecraft oynadım.
Masaüstü sistemim ya da monitörüm olmadı.
Allah'a şükür sonunda sistem sipariş ettim, 7700XT.
Ben de sizin gibi 2K mı alsam 1080p mi alsam diye kararsız kalmıştım ama daha ileriye dönüp olması açısından ve heves edip grafik isteyen oyunları oynarım diye 2K almaya karar verdim. Ne yazık ki hangi monitörü alacağıma bir türlü karar veremedim.

Hocam bende MSI G274QPF E2 monitör var. Kalitesi falan her şeyi çok güzel tavsiye ederim.

Amazon gönderici, Teknorya satıcı MSI 27" G272QPF E2 var 8399 TL.
G274 değil G272 model, eğer arada çok fark yoksa ve Amazon'dan almak istiyorsa düşünebilir.
Ben de alıp almama konusunda kararsızım.

Hocam yüksek FPS almanız tabii ki de rekabetçi tarzı oyunlarda oyun kalitenizi ve oynama biçminizi etkileyecektir. Hikaye tarzı oyunlarda hise FPS tabii ki iyi ama kalite tabii ki daha ön planda olmalı. MSI 27" G272qpf E2 (Düzeltme 274 modeli olacak yanlış atmışım) modelini önermiş arkadaşlar. Bu modeli 2K monitör arıyorken bende çok inceledim. Bence fiyatının hakkını veren bir monitör ve işinizi görecektir.

Hatta incelemeside mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

MSI G274QPF E2 bu ile G272qpf E2 bu model farklı ama.. Çok fark var mı aralarında ? konu sahibi araştırıp karar verebilir , açıkçası amazonun kendisi sattığı ve hopörler olduğu için ASUS TUF GAMING VG27AQ3A düşünüyorum fakat bir çok kişi diğer modellerin daha iyi olduğunu önerdiği için arkadaşa önermedim. G272 Modeli amazon gönderiyor , satıcı teknorya.​

Aynen hocam şimdi fark ettim bende. Benim attığım model 274 olan modelmiş. Epey'de aralarında fark CD yani parlaklık olarak 274 modeli 400CD olarak belirtilmiş. Ben sanırım 274 modeline bakmıştım. Gamin gen TR'de indirimdeydi oradan kalmış linki. Şimdi hatırladım. Kusura bakmayın

Bu arada fark olarak epeyde karşılaştırılması var 272 modeli ile.

Aradaki tek fark parlaklık ise ise çok fark yoksa belki düşünülebilir.
Ben de ASUS VG27AQ3A ve MSI G272 model arasında kaldım.
Birini Amazon satıyor: 250 nit + pivot yok fakat hoparlör var ve 7800 TL.
Diğerini ise Amazon gönderiyor Teknorya satıyor: Pivot var ve daha iyi deniyor.

Hdr 400 farkı fazla olur mu bilmiyorum hocam. 272 modelinde yok sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…