F/P 5070 hazır sistem önerisi

Hocam BIOSTAR B640 modeli nasıldıe, BIOS KO musunda bir sıkıntı çıkar mı?

B650-MR özelleştirmesi yapmama gerek var mı?
Açıkçası ikisi de giriş seviyesi anakart yani fark etmez. Asus BIOS'una aşinayım diyorsanız Asus alabilirsiniz onun dışında BIOS aşinalığı yoksa kalite farkı pek yok. Yapılabilecek eklenti RAM'leri 6000 yapmak olabilir.

ASUS'ta pasif ve VRM soğutma blokları var ama BIOSTAR'da yok galiba.
Asus Prime M-A modeli pasif soğutma olmasına rağmen 7950X testinde 35 anakart arasında en kötü sonucu veren anakarttı. Oyunlarda ortalama 50W tüketen 7500F ve kasa içi soğutma ile VRM sıcaklığından dolayı performans kaybı pek olası değil yani ona takılmayın. Dediğim gibi BIOS için alın alırsanız ya da rahat hissedecekseniz. Normalde sistemi siz ayrı ayrı toplasanız ancak o zaman BIOSTAR önermezdim çünkü genelde bu tarz markalarda oluşan tek sorun RAM uyumsuzluğu sorunu oluyor fakat hazır sistem alacağınız için firma test edip takıyor dolayısıyla çalışmama garantisi olmaması gerek.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-06-30 182049.png
    Ekran görüntüsü 2025-06-30 182049.png
    342,9 KB · Görüntüleme: 20
Asus Prime M-A modeli pasif soğutma olmasına rağmen 7950X testinde 35 anakart arasında en kötü sonucu veren anakarttı. Oyunlarda ortalama 50W tüketen 7500F ve kasa içi soğutma ile VRM sıcaklığından dolayı performans kaybı pek olası değil yani ona takılmayın. Dediğim gibi BIOS için alın alırsanız ya da rahat hissedecekseniz. Normalde sistemi siz ayrı ayrı toplasanız ancak o zaman BIOSTAR önermezdim çünkü genelde bu tarz markalarda oluşan tek sorun RAM uyumsuzluğu sorunu oluyor fakat hazır sistem alacağınız için firma test edip takıyor dolayısıyla çalışmama garantisi olmaması gerek.
Şimdi baktım performans skorları arasında o kadar abarti fark yok, yardımınız için çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı