Dostum bir çok marka model fan denedim. En çok verim aldığım CM oldu. F/P olarakta gene CM oldu. Üstteki mesajımda belirtmiştim fanlarda devir kontrolü olmalı. Akıllı moda bırakacaksın zaten fanları. Çok ses yapmaz, gayet sessizdir. İşlemci soğutmasında kullanmayacağız fanları zaten o yüzden sessiz çalışacaklardır. Ben sıvı soğutma için CM Masterfan PRO Air Pressure 120 RGB kullanıyorum. Soğutmada bile gayet sessizler, yük fazla olduğunda hafiften ses geliyor ama fan sesi değil sanki hafif titreşim sesi gibi. Egzoz olarak ise CM Masterfan PRO Air Flow 140 RGB kullanıyorum. Mükemmel bir fan çok sessiz 1000RPM dönüyor ama sesi duyulmayacak kadar az. Kasamda 3 tanede Corsair AF120 Beyaz Led fan takılı ve sesini nerdeyse başka odadan duyuyorum rezil bir fan modeli, ilk fırsatta değiştireceğim. Üst mesajda söylediğim gibi kesinlikle Corsair tavsiye etmiyorum. Corsair artık işi görüntüye ışığa çevirdi ve gereksiz pahalı. CM Jet Flo fanlar eskiden efsaneydi. Biraz seslidir ama bu fiyata kesinlikle alınmaz. Zamanında 40-50TL gibi fiyatlara satılıyordu. Devir kontrollü hangi fanı alırsan al sessiz çalışacaktır zaten. Akıllı modda olacak çünkü ya da devrini kendin tahammül edebildiğin ses seviyesine göre ayarlarsın. CM 100-110TL gibi fiyatlara F/P fanları sunuyor. Amacımız ne kadar düşük devir ve yüksek hava akımı. Şunuda belirteyim ne kadar çok ışık ve görüntü o kadar düşük performans. Ben CM markasını öneriyorum. RGB alacaksan kontrolcüsü şart. Air Flow olanın kiti varmı bilmiyorum. Çok sessiz olsun diyorsan Noctua almak lazım. Görünüş ve tasarım olarak bana hiç hitap etmiyor. Yukarıda sende yazmışsın sanada pek hitap etmemiş.