F/P lehim seti ve ince kablo önerisi

Magical Village

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, daha önce hiç lehim yapmadım. Lehimi, orgum için istiyorum. Orgun klavye bağlantısındaki olan ince bir kablo vardı, o yerinden çıktığı için bazı tuşlar çalışmıyor. Kabloyu saklıyordum ama kaybettim. Başka kablo kullansam olur mu, yoksa zarar mı verir? Yani mesela, biraz daha kalın bir kablo kullansam, zarar mı verir orga? Kabloların yapıları çok farklı, bilgim yok maalesef. Bu işten anlayan birisi varsa bana söyleyebilir mi?

Lehim için neler gerekli, neler almam gerekiyor, çok fazla para ödemek istemiyorum. Yakınlarda da elektronikçi bulamadım, orglar oldukça taşıması zor olan cihazlar. O yüzden kendim yapmayı düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba. Evet, biraz daha kalın, ayni boydaki kablo da kullanılabilir, bunun bir sakıncası olmaz. Havya için mutlaka evdeki topraklı prizlerinizi kullanıp lehim sırasında orgun adaptör vb. elektrik giriş bağlantısı kesinlikle bulunmamalı veya org prize takılıysa lehimlemede prizden mutlaka çekilmelidir. Lehim yapılan o bölgeyi eski bir gazete kağıdında makasla keserek sadece lehimlenecek o boyut içine alıp lehim damlası düşmesi tehlikesinde zarar riski bulunan bölgeleri bu şekilde güvenlik maskelemesiyle (güvenlik maskelemesiyle kapatarak) yapabilirsiniz.

Not: Bu lehimlemede akla gelebilecek kötü bir senaryo olarak; örneğin orgda entegre devreler olup bu chiplerin ayakları arasına yanlışlıkla erimiş lehim damlası düşerse eğer orgu kesinlikle çalıştırmayın, sıcak hava tabancalı lehimleme istasyonu olan yerlerden yardım alarak bu damlanın mutlaka org çalıştırılmadan sıcak hava destekli olarak eritilip alınmasını sağlayın. Aksi durumda orga bu koşulda elektrik verilmesinde orgun elektronik devre yapısı bundan zarar görebilir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Merhaba, yanıt için teşekkürler. Lehim işi oldukça riskli gibi görünüyor. Ben, birkaç yıl önceden kablo bağlıyken orgun iç kısmının fotoğrafını çekmiştim, iyi ki de çekmişim. Kırmızı daireye aldığım yerlerin lehimlenmesi gerekiyor. Ben önceki kabloya benzer bir kablolar buldum evde. Siyah kablo bandıyla üst üste bantlayıp tuttursam olur mu, yoksa lehim mi lazım? Zarar verir mi bu bantlar? Yapay zekaya sorduğumda, anakartı vs. ısıtabilir demişti.

Dosya Ekleri

• IMG_20250330_185825.jpg
    IMG_20250330_185825.jpg
    156,3 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı