Öncelikle herkese merhaba, elimde i7 11.nesil 3050 Ti içeren bir Abra A5 var bu PC'yi 20-25k civarında satıp üzerine 10k civarında koyup bir masaüstü bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Amacım oyun oynayıp yayın açmak, render video editleme gibi işlerle aşırı haşır neşir değilim. Sadece basit video editleri yapıyorum. Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak ufak bir araştırma sonucu şöyle bir liste çıkardım:
Şimdilik karar verdiklerim bunlar artı olarak bir adet kasa Power Supply ve soğutucu önerisine ihtiyacım var. Ucuz yollu ve beni sıkıntıya sokmayacak tavsiyelerinizi bekliyorum.
hocam yanlışım varsa düzeltin ama FHD bir monitör almayı düşünüyorum ve FHD'de sanırım 7600x in performansı daha iyi gibi duruyor ama 2k ve 4k ya geçtiğimizde 7500f şamarlıyor gibi elimde fhd bir monitör varken 7500f almak daha mı mantıklı ikiniz de aynı işlemciyi önermişsiniz.
Hocam yanlışım varsa düzeltin ama FHD bir monitör almayı düşünüyorum ve FHD'de sanırım 7600X in performansı daha iyi gibi duruyor ama 2K ve 4K ya geçtiğimizde 7500F şamarlıyor gibi elimde FHD bir monitör varken 7500F almak daha mı mantıklı ikiniz de aynı işlemciyi önermişsiniz.