F tuşlarının alternatif komutlarını kullanabilme kısayolu nasıl değişir?

mk10167

Centipat
Daha fazla  
Eski Dell marka laptopumda F tuşlarının normal komutları ile alternatif komutları arasında değişikliği FN+ESC tuşlarını kullanarak yapabiliyordum. Ancak şu an elimdeki HP Victus marka laptopta bu özelliği kullanamıyorum. Default olarak F tuşlarının normal komutları çalışıyor, ses açma/kapama gibi alternatif komutları kullanabilmem için FN tuşuna basılı tutmam gerekiyor. Bunu nasıl eski bilgisayardaki gibi ayarlayabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Google amcaya HP Victus fn lock yazıyoruz. HP bizi şaşırtarak genel bir sayfa oluşturmuş. Sayfayı okudukça şaşırmamız gidiyor ve genel olmaması gereken bir şeyi genel yapmaya çalışıp eline yüzüne bulaştırdığını görüyoruz. Artık hangi duruma giriyorsanız bir göz atarsınız. O kadar HP dili bilmiyorum maalesef. Bu yüzden kullanma kılavuzunu bulamadım. HP tercih ettiğiniz için teşekkür eder, yine bekleriz.

FN lock denen kavram olmadığı için olmuyor maalesef. Bu sefer de alternatif komutlar birincil oldu. Standart komutlar için FN'ye basılı tutmam gerek şimdi de. Örneğin alt+f4 benim için fn+alt+f4 artık

Hayır bu değildi. Evet,bu geçişi yaptım ama bios ile hantal bir şekilde oldu. İstediğim Fn lock tuşu ya da benzer işleve sahip bir kısayol oluşturabilmek idi. Gösterdiğiniz cihaz ise benimkinin aksine Fn lock tuşuna zaten sahip.

Konu başında Fn lock işlevini anlattınız. Olayın adını ve HP'nin size bunu nasıl sunmuş olabileceğinden bahsettim. Sonrasında tarif ettiğiniz şeyin gerçekleştiğini anlatıp ben bunu istemiyorum dediniz. İstediğiniz şey Fn lock kısayolu. Bunu belirtmeniz 3 mesaj sürdü.

HP size klavye kısayolu sunmadiysa başka yolu olduğunu sanmıyorum.
Birkaç klavye programında fonksiyon kısayolları denemiştim ama programlar okumamıştı. Değiştiğini sanmıyorum ama şansınızı deneyebilirsiniz.

Evet, konuyu oluştururken istediğim özelliğe Fn Lock dendiğini bilmiyordum. Lakin ilk sorudan itibaren bunu kast ettiğim açıkça anlaşılıyor. Attığım ikinci mesajda ise istediğim şeyin olmadığı açıkça belirtmişim. Diyeceğim 3 mesajlık siteminizi anlamadım. Sıfır elde sıfır, yine de yardımınız için teşekkürler.

Yanlış anlamayın, her ne kadar anlatma tarzına katılmasam da arkadaşa katılıyorum. Ben hâlâ ne istediğinizi anlamadım. Onunla aynı şeyi anladım. Ben şöyle anladım, siz istiyorsunuz ki F4 tuşuna basınca FN tuşuyla birlikte bastığımızda yapılan şey yapılsın, FN tuşuna basmak zorunda olmayayım. Sonra da demişsiniz ki Alt + F4'e basınca bu sefer işe yaramıyor, FN + Alt + F4'e basmak zorunda kalıyorum. Ama zaten ilk isteğinizin doğrultusunda böyle olması normal geliyor bana. Tam olarak anlatmanız mümkün müdür ne istediğinizi?

Caps lock gibi düşünün. Caps lock ne işe yarar? İstediğiniz zaman büyük harf ve küçük harf arasında değişiklik yapmaya. Şimdi de varsayalım ki bilgisayarınızda caps lock tuşu olmasın ve herhangi bir harf tuşuna bastığınız default olarak küçük harf yazılsın ekranda. Büyük harf yazmanızın tek yolu fn tuşuna veya herhangi başka bir tuşa basılı tutmak olsun bi' de. Bazı durumlarda seri olarak büyük harf yazma ihtiyacınız olacağından bunu konu hakkında bu forumda bir başlık açın. Ve biri de size desin ki: BIOS'tan tuşlarınızı büyük harf olarak ayarlayabilirsiniz. Evet ayarladıktan sonra tekrar artık büyük harf yazabiliyorsunuz ancak bu sefer de küçük harfe geçiş yapamıyorsunuz.

Sıfır çünkü HP öyle yapmış. İnsanların konuya ne yazmasını bekliyorsunuz? Arayıp adamlara sitem edin.
Doktorunun sana, kimden kaptıysan bu gribi ona git demesi ne derece mantıklı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…