Merhaba arkadaşlar. Dün bir konu açmıştım, onun altına yorum yazmak yerine bu konuda yardım isteyenlerin kolay ulaşması adına konu açıyorum. F1 2020'de indirime girmişken bunu denemek istedim. İnternette F1 2019 için bir video vardı fakat herkes altına 2020 için nasıl yapılabileceğini sormuş. Türk arkadaşlar da vardı özellikle bunu soranlar arasında.
Baştan sona adımlar şu şekilde olmalı:
1- PowerShell'e " bcdedit -set testsıgnıng on " yazıp Windows'u sınama moduna alyoruz. Eğer olmazsa ve yetkiniz yok derse (videoda bundan bahsedilmiyor) BIOS'tan secure mod seçeneğini disable yapıyoruz ve tekrar deneyince oluyor.
2-Aşağıdaki videonun açıklama linkindeki dosyayı indiriyoruz ve içindeki ppjoy uygulamasını kuruyoruz. Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatıyoruz. (Videoda bundan da bahsedilmiyor ve bu yüzden kafayı yedim 10 dk falan)
3-Sonra aynı videodaki gibi glovepıe uygulamasını açıp open diyoruz ve mousedrive. Pie'yi seçip run tuşuna basarak çalıştırıyoruz. (Oyunu oynarken arka planda bu scriptin okunması lazım.)
4-F1 2020'ye uyarlamak için en önemli adım: Steam workshopa steering mosue F1 2020 yazıp abone oluyoruz.
5-Oyuna giriyoruz, settings, Control ve F1 tuşuna basıyoruz (browse Steam workshop) ve ayarlar karşımıza çıkıyor. Tuş ayarlarını oyun içinden istediğiniz gibi editleyebilirsiniz.
Oyunu mousela oynamak için Windows sınama modunda olmalı ve glovepıe uygulaması arka planda run konumunda çalışmalı.
800 DPI mouse hassasiyeti ile Monaco Grand prixi hariç tüm pistlerde biraz antrenman yapınca iyi şekilde oynanabiliyor. En azından ilk oynayışım olmasına rağmen %65 zorlukta iyi bir yarış çıkartabildim fakat ilk defa bileğimi bu kadar zorladığım için biraz ağrı oldu tabii
Monaco'yu hiç tavsiye etmem çünkü bileğinizi kaybedebilirsiniz.