Fabrika çıkışlı OC ömür kısaltır mı?

• ASUS RX 570 8 GB O.C

Standart çekirdek hızı 1168, O.C ile 1300'e çekilmiş. 4 GB modelinde bu daha azdı. MSI a.b ile frekans düşürsem mi acaba? Ömrü kısaltır mı? Yoksa hiç kısaltmaz mı? Kasa hava silkülasyonu ve soğutma puanı bana göre 10/8.5. yük altında Max 74 derece gördüm. Boşta ortalama 34.

Orta yolla 1234'e çeksem? (1300-1168 = 132,/2 = 66, 1168+66 =1234)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının ömründen endişe ediyorsanız sıcaklık ve güç tüketimi gibi etkenlere dikkat etmelisiniz. Elbette yüksek güç tüketen kartların devreleri buna göre tasarlanmalı fakat bazı üreticiler malzemeden çalabiliyor garanti süresini doldursun yeter düşüncesi ile.

Eğer fabrikadan overclock edilmiş bir GPU, fazla ısınmıyorsa bu bir problem değil. Fazla ısınıyorsa bu sefer kartı yazılım yardımı ile daha düşük hızlarda çalıştırabilirsiniz, hatta güç tüketimi ve sıcaklık limitleri koyabilirsiniz, özel fan devri ayarlayabilirsiniz. Hangi yazılım ile yapabilirsiniz bunu? MSI Afterburner.

Son düzenleme:
Yani yük altında 74 dereceden üstünü görmedim. O zaman çekirdek hızını düşürmeye gerek yok. Ömrü etkilenmez mi diyorsunuz?
Ekran kartının ömründen endişe ediyorsanız sıcaklık ve güç tüketimi gibi etkenlere dikkat etmelisiniz. Elbette yüksek güç tüketen kartların devreleri buna göre tasarlanmalı fakat bazı üreticiler malzemeden çalabiliyor garanti süresini doldursun yeter düşüncesi ile.

Eğer fabrikadan overclock edilmiş bir GPU, fazla ısınmıyorsa bu bir problem değil. Fazla ısınıyorsa bu sefer kartı yazılım yardımı ile daha düşük hızlarda çalıştırabilirsiniz, hatta güç tüketimi ve sıcaklık limitleri koyabilirsiniz, özel fan devri ayarlayabilirsiniz. Hangi yazılım ile yapabilirsiniz bunu? MSI Afterburner.
Gigabyte'nin Windforce sürümleri var örneğin bu sürümler sıkıntılı, yüksek sıcaklıklara ulaşıyor ancak tabii buna göre üretilir kaliteli modeller tercih ediniz örneğin Asus Evo, Strix gibi.

Fabrika çıkışlı kart ise böyle bişey olması mümkün değil. O kart üretim bandından düz modele göre daha kaliteli çıkabildiği için O.C ibaresini alabiliyor. Diğer düz modele fabrikada modifiye edip buda O.C modeli olsun diye satışa sunulmuyor. Ayrıca O.C fabrika çıkışı olan bir karta sende ekstra O.C yapabilirsin. Kartın frekansını düşürme. Fabrika çıkışı kartı kullanmaya devam et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı