Fabrikada çalışmak mı, okumak mı?

ravendxrd

Femtopat
Daha fazla  
12. sınıfı bitirdim, YKS'ye girdim bu sene fakat bir akrabam tarafımdan iş teklifi geldi. Üniversiteye gitme benim çalıştığım fabrikaya alayım seni dedi. Ortalama 30 - 35 bin TL maaş ile başlayacağım. Bir yandan da üniversite aklımı kurcalıyor sizce ne yapmalıyım? Eğer okursam 2 yıllık makine bölümünden devam edeceğim. Sizlerin önerileri neler?

CNC üzerine mi ilerleyeceksin hocam?

Diplomalı işsiz olmak istemiyorsan çalış.

Elinde imkan varsa ilk okumaya yönel. Okuyup bir dalda kendini geliştirince işler o zaman garantiye biner.

Tanıdığınız varsa üniversiteden sonra teknisyen olarak daha iyi paralarda çalışabilirsiniz hem üniversite ortamını da görmüş olursunuz.

CNC üzerine mi ilerleyeceksin hocam?

Hayır, mekanik üzerinden ilerleyeceğim

Tanıdığınız varsa üniversiteden sonra teknisyen olarak daha iyi paralarda çalışabilirsiniz hem üniversite ortamını da görmüş olursunuz.

Zaten teknisyen olarak işe başlayacağım

Akrabaya güven olmaz, oku.

O konuda haklısınız fakat zaten dediğim iş olmazsa okuyacağım

Hayır, mekanik üzerinden ilerleyeceğim

Zaten teknisyen olarak işe başlayacağım
Sizin kararınıza kalmış hocam akrabanıza güvene göre ve hayata erken atılma mı yoksa biraz daha eğlenip atılma kararı siz verin. Okuduktan sonra işsiz de kalabilirsiniz.

Dostum vasıfsız bir elemanın -ki öyle olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce şu tarz deneyimlerim var fabrikada vs dememişsin- fabrikada 30-35k arası maaş almasına imkan yok. Belki orada torpil ile gelirsen ki gelsen bile burası fabrika olduğu için 30-35k arası çalışman istenecek yani ekstra yorulacaksın. Ki öyle bir iş olsa bile hadi akraban gitti diyelim bu sefer de akrabasız seni orada tutacak olan şey ne? Vardiyanın amiri gelip seni başka bir yere de verebilir vs yani bir sürü sıkıntı çıkabilir garantisi yok. Git üniversiteni oku güzel bir bölüm kazan tabiri caizse eşek gibi derslerine çalış ki iyi bir gelecek elde edesin hayatını fabrikada ya da diğer özel sektörlerde geçirmeyesin. Senin durumunu ben de yaşadım ama inan bana gelecekte ders çalışmaların ile sahip olacağın iş yükü şimdiki gireceğin herhangi bir özel sektörden kat ve kat daha az olacak ve unutma ki yapacağın işi uzun süreli yapacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…