Fabrikada özel güvenlik görevlisi işi yapılır mı?

417496

Hectopat
Kolay gelsin, Petrol Ofisi'nde torpilli birinin yakınını işe alıp beni çıkardılar. 2 gün önce bir fabrikada güvenlik işine girdim. (Silahsız.) Fazla deneyime sahip değilim. İrsaliyeymiş, tırmış, vs. biraz karmaşık geliyordu. Her gün sakal tıraş etmek tuhaf zaten. Petrol Ofisi'nde sakalı 2-3 günde bir kesiyorduk. Bir tane usta bekçi diye hitap edip, birini çağırmamı istedi. Açıkçası sinir oldum. Sizce bu iş yapılır mı? Yapılırsa nelere dikkat etmemiz gerek? Bu işte deneyimli olan arkadaşların yorumunu ve önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kolay gelsin, petrol ofisi'nde torpilli birinin yakınını işe alıp beni çıkardılar. 2 gün önce bir fabrikada güvenlik işine girdim. (silahsız.) Fazla deneyime sahip değilim. İrsaliyeymiş, tırmış, vs. biraz karmaşık geliyordu. Her gün sakal tıraş etmek tuhaf zaten. Petrol ofisi'nde sakalı 2-3 günde bir kesiyorduk. Bir tane usta bekçi diye hitap edip, birini çağırmamı istedi. Açıkçası sinir oldum. Sizce bu iş yapılır mı? Yapılırsa nelere dikkat etmemiz gerek? Bu işte deneyimli olan arkadaşların yorumunu ve önerilerini bekliyorum. Teşekkürler.

Yazık bizim milletimizin kafasına boyle cahillerle aynı ülkeyi paylaşıyoruz. Neyin bekçisinden bahsediyor bu? Ayrıca sen orada güvenliksin ayakcisi değilsin. Arkadaşım güvenlik sadece odasında kameraları izliyor git şunu bana çağır gibi muhabbetler kabul edilebilir değil. Kendini ezdirme birdaha aynı olay olursa bekçi olmadığını güvenlik olduğunu belirt sonrasındada yeniden güvenlik olduğunu ayakci olmadığını işinin birilerini çağırmak olmadığını belirt, konu hakkında iletişime geçebileceğin biri varsa konuş. Onunla araları iyiyse bu yüzden seni haksız bulacaklarsa işten çık gerekirse baska yer bul, kafanın rahat olmadığı yerde çalışma düşünmekten sinirden hasta olursun. Para her şey degil.

Asgari

Yazık bizim milletimizin kafasına boyle cahillerle aynı ülkeyi paylaşıyoruz. Neyin bekçisinden bahsediyor bu? Ayrıca sen orada güvenliksin ayakcisi değilsin. Arkadaşım güvenlik sadece odasında kameraları izliyor git şunu bana çağır gibi muhabbetler kabul edilebilir değil. Kendini ezdirme birdaha aynı olay olursa bekçi olmadığını güvenlik olduğunu belirt sonrasındada yeniden güvenlik olduğunu ayakci olmadığını işinin birilerini çağırmak olmadığını belirt, konu hakkında iletişime geçebileceğin biri varsa konuş. Onunla araları iyiyse bu yüzden seni haksız bulacaklarsa işten çık gerekirse baska yer bul, kafanın rahat olmadığı yerde çalışma düşünmekten sinirden hasta olursun. Para her şey degil.
Tahammülü olmayan biriyim ama işe yeni girdim diye ses çıkarmadım. 2. sinde sanırım cevap bile vermeyeceğim. Bir şey derse, aloo maloo diye o zaman işin rengi değişir tabi.

Fabrikada özel güvenlik bir tık zor. Bazı firmalar gece güvenlik kabini olmadan çalıştırıyor. Soğuk aylarda bayağı zorluk çekebilirsin ama kabin var ise ve devriyeler değişimli olduğu zaman çalışılabilir. Girdiğim yerde zamanında bayağı sorun çekmiştim ama maaşıda yüksekti.
Kulübe var, kapının camı yok. Herhalde kışın takarlar. Maaş ise asgari ücret. Ülkemizin ekonomik sorunları yüzünden işlere pek fazla res çekemiyorum. Eskiden en ufak bir kanun dışı olayda veya az maşta çalışmaz çıkardım. Şimdi açığı mültecilerle kapattıkları için bizi umursamıyorlar.

Bu zamanda iyi ki iş bulmuşsun. Özel Güvenlik işi zor ama çalıştığın fabrikada çevre edinip kendini fabrika bünyesine aldır. Dediğin gibi soğuk aylarda zor iş, Allah kolaylık versin.

Bu zamanda iyi ki iş bulmuşsun. Özel Güvenlik işi zor ama çalıştığın fabrikada çevre edinip kendini fabrika bünyesine aldır. Dediğin gibi soğuk aylarda zor iş, Allah kolaylık versin.
Ben şirketteydim. Yapılmazmış. Eşek muamelesi yapıp üst üste 8 saat mesai verdiler. 16 saat sonunda eve gidip, 4-5 saat sonra tekrar işe gitmek kadar köle hissini yaşatan bir şey yokmuş. İşi bıraktım. Gece vardiyasına gideceğim gün beni saat 16:00 da arayıp neredesin dediler. Uyuyorum dedim. Sen bugün gelecektin falan dediler. Habersiz habersiz mesaiyi yapıştırıyorlar bir de. Maaş günüydü, maaş eksik yattı. Mesaiyi unuttum dediler. Üstüne amir de telefonu suratıma kapatınca sinirime hakim olamadım. İstifa mı verdim. Utanmadan bir de 15 gün önceden bildirmen gerek dediler. Eşek yerine koymaya devam ettiler. Halbuki 2 aylık deneme kapsamında işe almışlar. Deneme kapsamındayken işçi de işveren de birbirine danışmadan sözleşmeyi feshedebilir. Üstüne bir de şef tarafından tehdit edildim. Seni 25 madde ile çıkarırım diye. Yani ahlaki suç işlemişim kodu ile çıkarmakla tehdit etti. Kavga edecektim kendimi zor tuttum. Delil olarak ne sunacaksın dedim. Susup kaldı. Bu kadar anlatmışken şirketin adını da vereyim. SECURİTAS. Uluslararası şirketiz diye papağan gibi öterler ama yurt dışına gitseler patronlar bunları çalıştırmaz. Ama burası Türkiye. Umarım seçimden sonra düzgün bir iç işleri gelir de bunları denetime tabi tutar. Hiç bir şirket denetlenmiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı