Facebook hesabı çalınmış

UmutIşığı

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Biraz önce Facebook'a uzun süreden sonra girmek istedim, karşıma bir ekran geldi. Ekranda bilinmeyen konumdan giriş yapıldığı söylüyordu. iPhone bir cihazdan. Ben tabii ki ben olmadığımı bildirdim. Facebook yeni şifre girmemi istedi girdim. Durum umarım bununla kalır fakat sanmıyorum. E-posta adresim kilitlenmiş, telefon doğrulama kodu istiyor. Kredi kartı bilgileri vesaire girmemiştim. Oyunlar ve forumlar için onay almak için kullanıyordum hani hesabım onaylansın diye.

Arkadaşlar; kalbim atmadı değil, panik olmadım değil. Korkuyorum, umarım kötü bir şey olmaz. Ne yapmam lazım? E-postama telefon onay kodunu girersem ve o kötü niyetli kişi e-postamla ilgili kötü şeyler yapmışssa ne yaparım ben? Panik oldum biraz. Hesabım nasıl çalınmış olabilir? Rastgele linklere tıklamıyorum.

Merhaba arkadaşlar.

Biraz önce Facebook'a uzun süreden sonra girmek istedim, karşıma bir ekran geldi. Ekranda bilinmeyen konumdan giriş yapıldığı söylüyordu. iPhone bir cihazdan. Ben tabii ki ben olmadığımı bildirdim. Facebook yeni şifre girmemi istedi girdim. Durum umarım bununla kalır fakat sanmıyorum. E-posta adresim kilitlenmiş, telefon doğrulama kodu istiyor. Kredi kartı bilgileri vesaire girmemiştim. Oyunlar ve forumlar için onay almak için kullanıyordum hani hesabım onaylansın diye.

Arkadaşlar; kalbim atmadı değil, panik olmadım değil. Korkuyorum, umarım kötü bir şey olmaz. Ne yapmam lazım? E-postama telefon onay kodunu girersem ve o kötü niyetli kişi e-postamla ilgili kötü şeyler yapmışssa ne yaparım ben? Panik oldum biraz. Hesabım nasıl çalınmış olabilir? Rastgele linklere tıklamıyorum.

Bizim gibi sıradan insanların hesabını çalmakla hackerların uğraşacağını sanmam çünkü kendilerine bir getirisi yok. Muhtemelen hackerlık sevdasına kapılmış bir tanıdığınız denemiştir. Bunun haricinde bazen sizin cihazı tespit edemeyebiliyordu. Kendi bilgisayarımdan girdiğimde Çin'den Linux işletim sistemli bir cihaz girmiş gibi gösteriyordu. Çok panik olmadan tedbiri de elden bırakmamanızı tavsiye ediyorum. Her ihtimale karşı e posta ve sosyal medya şifrenizi yenilerseniz içiniz de rahat olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı