Facebook üzerinden Xiaomi Mi 9 Almak

davut cemal

Kilopat
Yer
Konya/Beyşehir
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
1 hafta içerisinde Facebook üzerinden Mi9 alacağım. Hangi satıcıyı tavsiye edersiniz? Kayıtsız ama açık kutu olması (gümrükten geçirirken kutudan çıkarıyorlar sanırım) farkeder mi?
Ek olarak;
İade süresi kısa, problemi varsa elime aldığımda fark etmeliyim. Kronik bir sorunla karşılaşmamak için başta hangi konulara dikkat etmeliyim?
Sahte ROM'u nasıl anlarım?
Eğer cihaz açıldıysa ve kullanıldıysa (fabrikasyon ekran jelatini ile beraber kullanılmışsa), reset atılmışsa nasıl anlarım?
Çin pazarı gurubuna güvenebilir miyim?
Eklemeyi unuttuğum sorular olabilir, desteğinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Malum yollarla İMEİ atılmış telefon alınır bence. Çünkü arada ciddi fiyat farkı var. Ama garantileri yok diye biliyorum.

Böyle telefonlar almanızı önermem bütçenizi söyleyin farkı öneriler yapalım.
Model seçiminde sıkıntı yok. Neden belirtmeniz yeterli.
Malum yollarla İMEİ atılmış telefon alınır bence. Çünkü arada ciddi fiyat farkı var. Ama garantileri yok diye biliyorum.
Garanti yok evet. 6 senedir 5s kullanıyorum bu arada, garantisiz bir şekilde.
Sosyal medya üzerinden alışverişe uzak durun.
Neden?
@Sylveon ve @Alpi350

Son düzenleme:
Bütçenizi söyleyip ona göre telefon önerecektik ama alta farklılık bütçede öneriler yapıcam.

3000-4000 TL

LG G7:

+ Fiyatının en iyi işlemcisini kullanıyor (Snapdragon 845)

+ Doğal çeken arka kamera

+ Yüksek çözünürlükte ekran ve 1000 nit parlaklık

+ Hoparlör ve kulaklık ile iyi bir ses deneyimi

- 3000 mAh bataryası

- Rakiplerine göre kötü bir ön kamera

Xiaomi Mi 9T

+ Çentiksiz ekran, Pop-Up kamera

+ Pil performansı

- Fiyatına göre düşük bir işlemci

- Xiaomi fiyat performans ürünü olmaması

4000-5500 TL

Samsung S10E

+ Küçük amiral gemisi. Abileri ile aynı işlemciyi kullanıyor

- 3100 mAh bataryası

- Rakiplerine göre düşük ekran çözünürlüğü

Huawei Mate 20 Pro

+ Çok iyi bir kamera

- Kirin 980 rakipleri Snapdragon 855 göre birazdaha düşük olması

Sadece temel + ve - yazdım kendiniz bütçenize göre karar verebilirsiniz.

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için fakat asıl sorum neden böyle telefonlar almamamız?

Arkadaşlara katılmıyorum ama arkadaşları da gayet iyi anlıyorum. Facebook üzerinden güvenilir satıcılardan alırsanız hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Paranız da cebinize kalır. Önerebileceğim satıcılar; Ahmet Mardin, Emin Yılmaz, Zahter İletişim.

Zahter iletişim ve Xiaomi Türkiye grubunda bulunan Emre Albayrak oldukça güvenilir insanlar. Ben kendi telefonum olan Mi 8 modelini de Emre Albayrak'tan geçen sene bu zamanlar almıştım hâlâ daha problemsiz kullanmaya devam ediyorum. Bu insanların LG G7 sevdasını da anlamıyorum, LG'nin daha kendine hayrı yok G4 modelinden bu yana belini doğrultamadı. Millet kendi kullanmayacağı cihazı burada başkasına öneriyor ısrarla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…