Çözüldü FACEIT AC BIOS modunu UEFI seç hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hzcagil

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba anakart ve işlemci değiştirdim Intel'den AMD geçiş yaptım anakartım ise MSI A520M a Pro. Bugün FACEIT AC indirdiğimde bu uyarı ile karşılaştım ne yapmalıyım? İnternette biraz araştırdığımda MSI BIOS ayarlarında bu ayarlara dokunulmaması gerektiğini dokunulunca kapanıp garantiye gönderildiğini gördüm o yüzden hiç bakmadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. İşletim sistemi Windows 10 Pro 64.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şu an bilgisayarda değilim eve geçince yapayım. Oradan kontrol ettiğimde BIOS'a eski yazıyor fakat son sürüm BIOS Update edili.

Tamam sistem MBR kurulmuş çünkü sistemi UEFI yapmanız gerek ilk önce CMD yönetici olarak açın sonra komut: MBR2GPT /convert /allowfullos komutunu yazıp yeniden başlatıp BIOS'u UEFI moduna almanız gerek. Ama format atarım derseniz yeniden UEFI olarak da kurabilirsiniz.
BIOS ayarları değiştirmek garanti yakmaz FACEIT oynamak için sisteminizin UEFI olması gerek msinfo32 uygulamasını açıp SS atar mısınız?

BIOS ayarları değiştirmek garanti yakmaz FACEIT oynamak için sisteminizin UEFI olması gerek msinfo32 uygulamasını açıp SS atar mısınız?

Şu an bilgisayarda değilim eve geçince yapayım. Oradan kontrol ettiğimde BIOS'a eski yazıyor fakat son sürüm BIOS Update edili.

Tamam sistem MBR kurulmuş çünkü sistemi UEFI yapmanız gerek ilk önce CMD yönetici olarak açın sonra komut: MBR2GPT /convert /allowfullos komutunu yazıp yeniden başlatıp BIOS'u UEFI moduna almanız gerek. Ama format atarım derseniz yeniden UEFI olarak da kurabilirsiniz.

Çözüm
Evet UEFI istiyor fakat baktığımda bu anakart için UEFI açmak riskli diye söylüyorlardı bir kaç yerde.

Yok format daha yeni atıldı gerekli kurulumları yeni yapabildim bunu değiştirmem bir sorun oluşturur mu? Sanırım sadece XMP açmıştım BIOS'tan başka bir ayar yapılmadı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    40,4 KB · Görüntüleme: 20

Olmaz yapın dediklerimi UEFI kullanım içi yapılmış bir anakart zaten.

Olmaz yapın dediklerimi UEFI kullanım içi yapılmış bir anakart zaten.

Dediğiniz ayarları yaptığımda şu hataları alıyorum, belki olmuştur ya da zaten ayarlar yapılıdır diye BIOS üzerinden UEFI'ye geçmek istediğimde bilgisayar başlamadan BIOS ekranına atıyor tekrardan.

Düzenleme: CMD'i yönetici olarak çalıştırmamışım, yönetici olarak çalıştırınca kod işledi ve BIOS'tan UEFI yapabildim teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…