Faizsiz KYK ödemesi bir kerelik miydi yoksa bundan sonra hep sadece ana para mı ödenecek?

catfood

Hectopat
Yer
Coruscant, Empire
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Webmaster, Modder - Cyberpunk 2077 & Titanfall 2 & Battlefront 2
Selam arkadaşlar. Şu an yüksek lisans yapıyorum ilk senemdeyim, lisans zamanı KYK kredisi almıştım ve orada 33.600 borcum var ama bu borç başta daha yüksekti sonra bu tam seçim vaatleri vesaire olduğu zaman denk geldiğinden ana paraya yani şu anki 33.600 haline dönüştü. Şimdi sorum şu, şu an tekrar başvurdum ve yine kredi çıktı, bu sadece "ana parayı ödeme" şeyi hala devam ediyor mu yoksa vaat olarak bir kereliğine mi yapılmıştı?

KYK sitesinden mevzuata baktığımda şu yazmakta;

Madde 16 – (Değişik:3/11/2022-7420/5 md.) Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktar kadardır.

Ayrıca yine KYK sitesinde Sıkça Sorulan Sorular kısmında 35. soruda;

Şeklinde belirtilmiş. Şimdi bunları okuduktan sonra "hala yanıtını almadın mı?" diyebilirsiniz ve haklısınız da, ama söz konusu Türkiye olunca her zaman bilgiyi başkalarına da sorup teyit etmekte fayda var. Eğer bu alacağım 96 bin lira ileride TUF'e faizleri ile falan yükselerek karşıma çıkacaksa sanırım almayacağım. Umarım bilgisi olan vardır yanıtlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de yana döne bunun cevabını arıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…