Fallout serisinin tam 3b hali olarak ilk uygulaması olduğundan aslında, gününün ortalama sistem yeterlilikleri açısından fena değildi FO3 ancak oyun motoru ve etkileşimler üzerine çalışıldığından bug konusunda çok topa tutuldu. DLC'ler çok güzel bug toparladılar, mekan ve kendi hikayeleri açısından güzeldiler. Point Lookout hoşuma gitmemişti Redneck Rampage tadında baktığımdan.
FONV Obsidian'ın farkını ortaya koydu; hikaye ve karakterler üzerine daha çok düşünmüşlerdi, çünkü Bethesda çoğu bug'ı gidermişti o yüzden de FO3'te göre düzgün olduğundan daha fazla dikkat çekti. Yalnız DLC'lerin sonuncusu Lonesome Road tüm hikayeyi çok güzel bağladığı için çok beğenmiştim. Tabi bu daha uzun vadeli olarak DLC'lerin oyun hikayelerinin parçalanarak satılacağının habercisiydi o zamanlar...
İlginçtir, NV'nin hikayesi güzel gelse de bana, FO3 hikaye bitişiyle oyunun bitmemesi etrafı gezip kulaklığı takıp uzaklara bakıp kafa dinlendirme için güzel gelmişti. Sonraki iki sene ülkemizi bayağı gezmiştim ekrana bakacağıma etrafa bakayım diyerekten.