4'ü yüklemişken 4'e başlayın, bitirene kadar ya da sizin için gittiği yere kadar oynayın. Daha fazla Fallout oynamak isterseniz New Vegas'a geçerseniz, konu başlığındaki üçlü arasında en fazla RPG unsuru olan oyun o. 4, aksiyonu en iyi ama rol yapma unsurları da yok denecek kadar zayıf olan oyun sayılır.
Morrowind'in tek "sıkıntı"sı yol göstermemesi değil bence hocam. Kafa yormakla da çok alakası olduğunu sanmıyorum, zamanının anlayışı ve teknolojisiyle yapılan bi' oyun sonuçta. Hatta Morrowind belki de bunu biraz daha belli ediyor denebilir.
Oblivion'da yeterince kafa karıştıran seviye atlama (daha doğrusu "etkili seviye atlama") mevzusu, Morrowind'de Major yeteneklerle birlikte Minor yeteneklerin de rol oynamasıyla iyice kafa yakıyor mesela. Karakter gelişimini dert etseniz bi' ton şeyle uğraşıyorsunuz (biraz abartıyorum ama), dert etmeseniz karakter zayıf kalıyor...
Ayrıca savaş sisteminin tamamen şansa bağlı olması (bu şansı yetenekleriniz ve özelliklerinizle, ayrıca Fatigue'ı yüksek tutarak etkileyebiliyorsunuz ama yine de... ne bileyim), ve savaşların pek tatmin edici bi' hissiyatı/geri bildirimi olmaması da biraz göze batıyor.
Kişisel olarak da ben mümkün oldukça hızlı seyahat yapmadan oynayan biri olarak, oyunda hızlı seyahat kullanmadan bir yerlere gitmenin imkansızlığından hazzetmiyorum.
@selinbyraktar
- Herhalde günün sonunda Morrowind'i hiç kendi haliyle oynayamayıp, Morroblivion ve çıktığında Skywind üzerinden oynamanın ötesine geçemeyeceğim. Oblivion'u bi' şekilde çözüp bitirmiştim de, Morrowind'de "heee... yok, anlamadım."' diye diye her deneyişimde en fazla bi' kaç saat oynayabilmiştim.