Fallout 4: GOTY vs anniversary Edition

Bütçe
yok

bekolacim

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4060 Ti 16 GB VRAM.
CPU: AMD Ryzen 7500F.
RAM: DDR5 32 GB RAM.
Anakart: MSI Pro A620M-B
GOTY'de de tüm DLC'ler var ama anniversary Edition'la farkı season Pass ve creation club var ayrı olarak bir de ben oyunu modlayarak oynarım, o yüzden GOTY halinde bir uyumsuzluk olur mu? Modlar için tüm DLC'ler gerekiyor gibi New Vegas'ta öyleydi. Bir de mesela Skyrim için bazı modlar sadece anniversary Edition için oluyor veya ayrı sürümü oluyor gibi. Kısaca hangi sürümü almalıyım büyük ihtimal GOTY alırsam alırım anniversary çok pahalı niyeyse.
1770053435078.png

Bethesda, bireysel mod yapımcılarının yaptığı modları beleşe alıp, CC Content'li yeni sürüm olarak piyasaya sürmeyi sever. Aynı mevzu zamanında Skyrim'de de oldu.
Oyunun sürümü değiştiği için texture/mesh harici modlar ilk etapta uyumsuzluk gösterir.
Yavaştan güncellemeye başladılar FO4 modlarını AE'ye göre ama çok eski modlar hala uyumsuz.
Gerçi demirbaş sayılacak modların büyük çoğunluğu güncellendi diyebiliriz.
AE'de ki eklenen CC Content içeriklerine bir bakın, size hitap edip etmediğine karar verin.
Mesela hali hazırda Skyrim modlayan biri olarak her ne kadar AE kullanıyor olsam da, Skyrim AE içeriğindeki CC Content'in %90'ı gereksiz sayılabilecek şeyler.
Benzeri FO4 AE için de geçerli olabilir.

Bethesda, bireysel mod yapımcılarının yaptığı modları beleşe alıp, CC Content'li yeni sürüm olarak piyasaya sürmeyi sever. Aynı mevzu zamanında Skyrim'de de oldu.
Oyunun sürümü değiştiği için texture/mesh harici modlar ilk etapta uyumsuzluk gösterir.
Yavaştan güncellemeye başladılar FO4 modlarını AE'ye göre ama çok eski modlar hala uyumsuz.
Gerçi demirbaş sayılacak modların büyük çoğunluğu güncellendi diyebiliriz.
AE'de ki eklenen CC Content içeriklerine bir bakın, size hitap edip etmediğine karar verin.
Mesela hali hazırda Skyrim modlayan biri olarak her ne kadar AE kullanıyor olsam da, Skyrim AE içeriğindeki CC Content'in %90'ı gereksiz sayılabilecek şeyler.
Benzeri FO4 AE için de geçerli olabilir.
Bethesda artık şu güncelleme gibi şeyleri yapıp yeni oyun gibi satmasa insanı sinir ediyor. Birde öncekinden fazla para istiyo. :D Ben Skyrim oynamaya başladığımda Special Edition yeni çıkmıştı. Şimdi Special yükledim Anniversery var hatta onu ben yükledim. 30 dakika da bir crash alıp duruyorum temiz bir kurulum yapmam gerekecek.

Her şeyi sıfırlayıp temiz bir kurulum ile modlamaya başlamak en iyisi hocam.
Yüklediğiniz her 10-20 moddan sonra oyunu bir test edin, çökme veya kasma var mı diye.
Aktif olarak Skyrim AE modluyorum. Oynamak için değil ama modlamak keyif verdiği için :)
Hali hazırda 5000+ mod yüklü durumda :) Her geçen gün sayı artıyor, duramıyorum :)

Her şeyi sıfırlayıp temiz bir kurulum ile modlamaya başlamak en iyisi hocam.
Yüklediğiniz her 10-20 moddan sonra oyunu bir test edin, çökme veya kasma var mı diye.
Aktif olarak Skyrim AE modluyorum. Oynamak için değil ama modlamak keyif verdiği için :)
Hali hazırda 5000+ mod yüklü durumda :) Her geçen gün sayı artıyor, duramıyorum :)
Modları inceleyen yardımcı programlar zart zurt kurdum. Hangi mod çöküyor diye tespit etmek için adını unuttuğum programı kurdum. Sıralamayı zaten Loot yapıyor. O da güncel SSE Edit ile tekrarlayan satırları da sildim. Sinirlendiğim için salmıştır neredeyse 1 senedir skyrimin yüzüne bakmadım. Açık Dünya da 30 dakika geçirince çöküyordu ama şehirlerde, kapalı alanlarla çökmüyordu.

En son 8 sene önce kuruyordum. Abi modların sayısı artmış çok güzel modlarda eklenmiş çok hoşuma gidiyorda özellikle hikayeli modların sayısı artmış. Birisini deneme fırsatım oldu sanırım bir Ev Modu idi sanki oyunun bir parçasıymış gibi yapmışlar.

100bin'den fazla mod mevcut şu anda Skyrim AE için.
Kocaman kendi haritasına sahip yüzlerce hikaye modu var.
Gönül ister hepsini kurmak ama oyun motorunun bir kapasitesi var.
En bilinenleri; Vigilant, Glenmoril, Falskaar, Wrymstooth, Beyond Skyrim, Summerset Isle, Midwood Isle, Project AHO vs.
Şu 8 mod ile nerden baksan 150-200 saatlik yeni görev ekleniyor oyuna.
Artık bambaşka bir boyuta geçti Skyrim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı