Fallout 4 oynarken PC kapanıyor

219326

Hectopat
Merhaba. Bir süredir teknoloji dünyasından uzaktım. Zorunlu ev istirahati durumuna gelince, karınca kararınca bir sistem toplamak ve hem oyun, hem de prodüksiyon programları üzerinde vakit harcamak istedim. Ezcümle yeni teknolojiler hakkında bilgisizim.

Sorunum ise Fallout 4 oynarken PC'nin kendini kapatması. Kasa ciddi ısınıyor. Diğer oyunlarda da bazen ciddi ısındığına şahit oluyorum fakat kapanma gibi bir durum gerçekleşmiyor. işlemcimde bir sorun mu var yoksa daha iyi bir soğutma mı almam gerekiyor?

2. sorum ise bütün forumları baştan aşağı okumama rağmen alabildiğim FPS değerinin 30'da sabit kalması. Ne yaptıysam değişmedi (DVR kapamak, reg komutu vermek dahil). LG Flatron IPS235 LED monitörüm 60 Hz çalışıyor. Oyunları 60 FPS değerinde oynama isteği doğru bir istek midir?

Sistem bilgilerimi forumda önerildiği şekilde AIDA64 ile tarattım eke bırakıyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanız nedir. Kapanma gibi problemler ısınma emaresi gibi görünüyor, siz de zaten kasanızın ısınma probleminden bahsetmişsiniz.
Kasanız ile ilgili önereceklerim,
İlave tahliye fanı koymanız, sirkülasyonu güçlendirmenizdir.
İşlemci soğutucunuz gayet iyi ancak sağlam oturmamış olabilir. Eğer söküp takabilecek iseniz, cooler master mastergel pro termal macun alıp, altındaki macunu yenileyerek sağlam bir şekilde oturtmanızı öneririm. BIOS fan ayarlarından işlemci fan dönüş hızını da artırınız.

340070007, montaj Vatan'da yapıldı. Yapan arkadaş ek macun kullanmadı ''üzerindeki yeterli'' dedi. Az önce tekrar kontrol ettim ve işlemciye ek fan almadığım için muhtemelen üzerindeki fanın yeterince soğutamadığından şüphelendim. Son çare olarak dediğinizi yapar işlemciyi çıkarır macunu yenilerim. (Kırık bacakla beni zorlayacak bir iş...). BIOS ben görmeyeli çok değişmiş . Nasıl yapacağımı öğrenir öğrenmez onu da kontrol etmek isterim.

Pantheon,
PSU modeli: Rampage 750W (RMP-750-80BP)
Kasa: XIGMATEK HAWTHORN EN9535 4x12CM LED FAN USB 3.0 MidT ATX

Öncelikle geçmiş olsun, PSU modeliniz kötüymüş. Keşke alırken konu açsaydınız veya açtıysanız size bu PSU'yu öneren kimdir?

2600X'in soğutması kendine yeterli, Intel bir stok soğutucu olsaydı derdim soğutucudandır diye. FPS konusuna geliriz, siz bir halledin ısı sorununu.

Pantheon, ilginiz için teşekkürler. Kısıtlı bilgiyle forumları okuyarak; işlemci, ekran kartı ve anakart seçebildim. Diğer bileşenleri mağazadaki danışmanın önerisiyle aldım. 6500 Türk Lirası bütçe içinde kalarak en iyisinin bu PSU olduğunu belirtti. Bu arada, ram 8GB tek olarak kaldı. Bu ay bir ram daha alacağım, hatta bir de eli yüzü düzgün bir SSD almak istiyorum.

PSU değiştirmem gereken derecede kötü mü?

Vatan'ın servis personeli pek yetkin değil. Muhtemelen oturtamadılar. Kendi macunu da çok kaliteli bir macun değil. Belirttiğim macunu şiddetle öneririm.
Kasanızda 3 giriş fanı olmasına karşın tek tahliye fanı var. Hava dağılımı dengesiz olmakta. Eğer becerebilirseniz öndeki fanlardan birini arkaya ya da üste neresi uygunsa tahliye fanı olarak yerleştirmenizi öneririm.
PSU'nuz çok kaliteli olmasa da sizi kıvrandırmayacaktır. Şimdilik onu ekarte edebiliriz.
Eğer yapılı bir overclock varsa ki Vatanda yapıldığını düşünüyorum (pek seviyorlar) onu iptal edin.
30 FPS olayınız ise FPS sabitleme özelliğinin açık olmasındandır. Radeon ayarlarından önce bir kontrol edin. Radeon menüsünde oyun ayarlarına geldiğinizde FPS sabitlemeyi ilk önce oradan kapatın.
Daha sonra da oynadığınız oyunlarda devre dışı bırakmalısınız.

Fanların yerini değiştirmeyi deneyeceğim. Tabii asıl içime sıkıntı veren konu işlemcide bir sıkıntı var mıdır, yoksa tek sıkıntım sıcaklık mıdır sorunsalı...

İşlemcide bir problem yoktur. Çok büyük ihtimalle problem dediğim gibi hem işlemci fanı montaj ve ayarında hem de kasadaki hava sirkülasyonunun bozuk olmasında.
Bende de Carbide Spec 1 alpha kasa var. Fabrika çıkışı öne fan koyulmuş. Ekstra fanlarla sirkülasyon sağlanmadığında içerisi cehennem sıcağı oluyor. 3 tahliye, 2 giriş fanı ile kullanıyorum.

Fanların yerini değiştirmeyi deneyeceğim. Tabii asıl içime sıkıntı veren konu işlemcide bir sıkıntı var mıdır, yoksa tek sıkıntım sıcaklık mıdır sorunsalı...

Isınmayı değer bakmadan söylediğinizi farkettim bence yinede bir stres testinden geçirin derim işlemciyi. Değerler üzerinden konuşulur ama naçizane hava silkülasyonundan dolayı içinin soğumamasıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…