Fallout 4 oynarken PC kapanıyor

340070007, teşekkürler. En kısa zamanda düzeltmeye çalışacağım. Gelişmeleri bu başlık altına yazacağım.

Merhaba efendim. Burada konuştuğumuz üzere pcnin çok ısınması üzerine servise götürdüm. Vatandaki arkadaşlar da verilerin aşırı olduğunu, hemen servise vermem gerektiğini söylediler. Kasadaki anakartı, ram'i, ekran kartını ve işlemciyi götürüp 6 Temmuz tarihinde teslim ettim.

Ram'in değişim olduğu ve mağazadan gelip alabileceğimi söyleyen bir mesaj aldım.

Akabinde, beni ASUS servisinden bir yetkili aradı. Ekran kartı için "Montajı siz mi yaptınız" dedi, hayır cevabını verdikten sonra Ekran kartının muhtemelen montaj yapılırken zarar gördüğünü, tornavida gibi bir cismin icine kaydığını, bazı devre/bileşenleri parçaladığını, bunun garanti kapsamı dışında olduğu için ürünü direkt olarak, Vatan'a geri yollayacaklarını söylediler. Ben de montaj kusuru varsa rapora yazmalarını istedim. Tamam dediler. Sonra Vatan'ı aradım durumu bildirdim. Urun gelmeden bir şey diyemeyiz dediler.

Neyse 3 gün sonra "gelin teslim alın" mesajı Vatandan geldi. Hemen aradım. Kart değişti mi dedim "hayır" dediler. Peki ben neden montajda hasar görmüş kartı alayım ki? Benim ne suçum var dedim. "Prosedür böyle bu kullanıcı hatası olarak geçiyor" dediler. Durumu tekrar izah edip genel merkezle görüşmelerini istedim. Tamam dediler ve genel merkezden haber alınca bana döneceklerini soylediler.

3 saat sonra tekerlekli sandalyeyle yola çıktım çünkü arayan soran olmamıştı. Müşteri hizmetlerine gittim. Durumu sordum.

Bana "servisten haber geldi, değişim olmayacak" dediler. Durumumu biraz daha ayrıntılı fakat tatlı dille izah ettim. "Kartın üzerinde görünen hiç birşey kusur yok" dediler. Bunun üzerine; Durumumum şu an zor olduğunu home office çalışmam gerekirken (PS) bu sebeple para kaybettiğimi, çok ciddi bir para vererek aldığım kartın, ben montajına dokunmadigim hâlde neden bana bozuk şekilde iade edildiğini sordum.

Bunun üzerine muhattap olduğum hanfendi, ki gerçekten kibar biriydi ve ilgi alaka gösterdi, merkeze tekrar email atacaklarını söyledi. Email attılar bir süre bekledik. Cevap yarın gelir dediler. Biz sizi ararız dediler. Ben de tekrar engelli şekilde eve doğru yola çıkıp geldim.

Sormak istediğim, başıma bundan sonra ne gelir? Neredeyse hiç kullanamadığım makineyle böyle sorunlar yaşamamın neresi adalet? Benimle gerçekten ilgilenirler mi?

Bu arada ASUS'tan beni arayan numarayı sürekli arıyorum açmıyor. Asus bu konuda bana yardımcı olabilir mi?

Günlerdir makina yok. Yeni kurulmuş bir şirket var ve ilk işini dün itibariyle aldı. Bir adet PC toplamak bu kadar meşakkatli olmamalı. Işveren arıyor ne diyeceğimi bilmiyorum. Dolar yükselmeden alayım, nasılsa evde hapisim oyun da oynarım dediğim ve tonla para döktüğüm makine ay basından beri işlevsiz. Çok üzgünüm...

Şu firmaların hatalarını görmezden gelip tüketiciyi mağdur etmelerine acayip sinir oluyorum. Bir halt edip yanlış montaj yapmışsın, ürünü kullanılamaz hale getirmişsin, ver yenisini ama yok illa uğraştıracaklar. Çok geçmiş olsun, Tüketici Hakem Heyeti yolu gözüktü sanırım; bu firmalar anca bundan anlıyorlar.

Geçmiş olsun inşallah halledersiniz kısa sürede. Nasıl becerdiler acaba ekran kartına tornavidayla hasar vermeyi ya da ne yaptılarsa artık? Kesinlikle hakkınızı arayın.

Mahkemeye vermeniz iyi olmuş. Bu sırada bir yerden geçici bilgisayar bulup işinizi halledebilirsiniz. Merak etmeyin mahkeme lehinize sonuçlanır. Daha basit ve kullanıcı hatası gibi görülen durumların tüketici lehine çözüldüğünü gördüm. Umarım sizin işiniz de hallolur. Asus'tan arayan arkadaşın bilinçli olarak ekran kartı hasar almış vs. dediğini sanmıyorum. Ekran kartı giriş soketi ya da iç aksamında bir kırık vs. olsaydı görüntü alabileceğinizi sanmıyorum. Islemcide de bir sorun görmedim. Bence sorun işlemci soğutucunun altındaki termal macunda. Var mı yok mu anlamadım. Ancak önce termal macunu yenileseydiniz iyi olurdu. Soğutucu altındaki jelatin gibi ince soğutucuyu söküp yarı akışkan termal macun kullanın. Ekran kartı olarak ise AMD kullanmadım hiç ama ekran kartı yanında gelen driver CD'si ile kurulum yapın ve fan ayarlarının yapıldığı program ile ayarları değiştirin. FPS sabitleme olayı var mi yok mu bir fikrim yok ancak var ise öyle bir şey kaldırın. Ayrıca gelelim VATAN Bilgisayar olayına. Forumda yüzlerce binlerce mesaj var ki şöyle yazıyor. ''Bilgisayarımda bir sorun olduğunda karşımda muhattap olmasını istiyorum bu yüzden Vatan'dan alacağım'' gibi gibi. Bu olay karşınızda muhattap bulmak olayı değil tamamen yerleşik bir mağazaya duyulan gereksiz güvenden kaynaklanıyor. Bir çok internet mağazası ekiplerinde profesyonelleri çalıştırıyor. Çünkü 1 2 tane mağazaları var o yüzden oluşan sorunlar buralarda daha az. Örneğin sinerji.com. Alıyorsun deniyorsun. Beğenmezsen iade ediyorsun. Bir sorun olduğunda bilgisayarını profesyonellere emanet ediyorsun. Amacım sizi kınamak falan değil yanlış anlamayın. Çok daha ucuz ve güvenilir sitelere yönelin. Umarım sorununuz hallolur bir an önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…