Ryunell
Femtopat
Daha fazla
Arkadaşlar 3 gündür kafayı yemek üzereyim. Belki benimle aynı sorunu yaşamış birileri vardır da yol gösterir diye yazıyorum. Fallout 4'ü bundan iki sene önce alıp, 130 saat oynadıktan sonra bırakmıştım. Steam üzerinden kaldırmıştım bırakınca. Kış indirimlerinde DLC'leri de alınca dedim tekrar oturayım başına. İndirdim ve Launcher'dan play tuşuna basınca bir siyah ekranla karşılaştım oyun açılmadı. Hadi dedim normaldir biraz uğraşayım. Eski oyunumdan modlar ve Türkçe yama kalmış. Oyunu kaldırdım bütün ekstra dosyaları sildim. Yeniden temiz bir indirme yaptım. Olmadı gene aynı hata. Sonra internetten sorunu araştırmaya başladım. Denemediğim yöntem kalmadı. Oyunun dosyalarını doğrulattım. Uyumluluk problemi için önerilen ayarları denedim. Hatta tüm ayarları denedim diyebilirim. Window ayarıyla açınca çalışıyormuş bazılarında, bende çalışmadı. Oyunun ini dosyalarında değişiklik önermişler yaptım olmadı. Hiçbir şekilde olmadı. Bilgisayarım çift ekran kartlı. Birisi Intel HD Graphics düz. Diğeri de NVIDIA 840M. Denemek için 840M'den alıp Intel HD Graphics'le açtım oyunu. İşin komiği menüye kadar geldi crash vermedi. NVIDIA kartına aldığımda ise asla açmıyor. Ekran kartının sürücüsünü güncelledim olmadı. Ekran kartının sürücüsünü Fallout forumlarındaki önerilen versiyona aldım olmadı. Bakmadığım İngilizce, Türkçe forum kalmadı. Sorunun büyük olasılıkla ekran kartında 840M'le olduğunun farkındayım. Ha hiç oynamamış olsam anlayacağım ama bu ekran kartıyla aynı oyunu iki sene önce gayet yüksek ayarlarda 130 saat oynadım. Her akşam ESO ve GTA Online oynuyorum. Başka hiçbir problem yaşamıyorum. Sadece ve sadece Fallout 4 çalışmıyor. Artık formatı düşünüyorum ama onun ardından da çözülmezse diye korkuyorum. Oyun kabusum oldu. Buna benzer bir problem yaşayıp çözmüş birisi varsa, yardım ederse çok sevinirim.