Fallout New Vegas RPG Hissini Yaşayamıyorum

Makaleler
4
Kafamdakı zırh 2 HE, vücudumdaki zırh 12-14 HE arası ve yan görev yapıp yollarda geziniyorum. Ara sıra karşıma çıkan binalara girip loot yapıyorum ve sıradan olmayan NPC'ler ile konuşarak yeni bilgiler ediniyorum.

Ancak sanki ben böylesine zengin bir oyunda RPG hissini yaşayamıyorum gibi hissediyorum, Witcher 3 bile hemen hemen aynıydı. Oyunda daha 3. Saatim ve 4 level falanım sanırım. İlerleyen zamanlarda daha çok RPG öğeleri yaşar mıyım? Yanlış anlamayın, oyun eğlenceli.

Bu arada, oyunun nasıl oynanacağı hakkında bilgi verir misiniz? Klasik RPG oyunlarındaki nefret ettiğim yetersiz eğitimi bu oyunda da yaşadım.

RPG hissiyatını zorla yaşayamazsınız, bırakın oyun akıp gitsin bitince söyleyin.

Oyunun daha çok başındasın, sanırım daha Vegas'a bile gelmedin.
Çölü geçene kadar sabretmen lazım. Oyun o Vegas'a varma hissini seni elinden tutmayarak aktarıyor, dizayn seçimi bu.

Oyunda katılabileceğin bir sürü lider grup ve güruh bulunuyor.
Hepsiyle bir ilişki sistemin var, oyunda ki her NPC'nin bir karakteri ve amacı var.

Companion'larının kişisel meselelerine yardım ettiğinde ilişkinizi geliştirmiş ve onun hakkında daha çok bilgi edinmiş olursunuz.

NV'da en basit yan görevin bile bir sürü sonu bulunur, örnek veriyorum.

Birisi sana görev verdi git şu adamdan şu nesneyi al diye, adamı vurabilirsin, onunla konuşup ikna ederek alabilirsin, tehtid ederek alabilirsin, rüşvet verebilirsin, adamla anlaşma yapıp sana görevi veren kişiyi öldürebilirsin, adamı kandırarak görevi veren kişiye getirebilirsin, adamla konuşmadan önce odasını biraz karıştırırsan şantaj yaparak nesneyi ondan alabileceğin bir bilgi elde edebilirsin, ya da o nesneyi beğendin mi? Hem adamı hem de sana görev veren kişiyi vurup nesneyi kendine alabilirsin.

NV'ı özel yapan da bu, hiçbir RPG oyununda olmadığı kadar herkesin karakteri farklı.
Öncelikle oyunda düşman diye birşey yok. Bir gruba katılıp içlerindeki mevkilerde yükseldiğinde uyarıyor, devam edersen bu grubun düşman olduğu tüm gruplar senden hoşlanmayacak diye. En sonunda da o düşman grup seni görürlerse konuşmadan saldırıyorlar. Tekrar ilişkilerini düzeltmek istersen, bulunduğun gruba ters işler yaparak düşman grubun seni tekrar sevmesini sağlayabilirsin. Böylelikle diyalog seçenekleri geri açılır, onlara katılırsın ve eski düşman yeni dost olur.

Tavsiyem ana hikayeden yardırma, Vegas'a geldikten sonra tüm gruplara katıl onları tanı, tüm yan görevleri yap, tüm DLC'leri yap, haritada keşfedilmeyecek yer bırakma.

DLC'ler yepyeni bir harita ve hikaye barındırıyor. Özellikle Dead Money DLC'si oyunlarda görebileceğin en kaliteli DLC'dir. Ama bir mekanik ekliyor ve DLC boyunca duruyor, biraz zor olduğundan o olay sinirlenebilirsin.

Biraz kendini oyunun akışına bırakman gerek kısacası.

Oynadığım ilk RPG oyunu olduğundan hiç takılmamıştım bu oyunla birlikte RPG kavramını öğrendim çünkü. Eski PC'im de Skyrim kaldırmadığından 1280x720 çözünürlük low grafikler ile 20FPS oynayarak 2 kez bitirdim.

O zamandan beri en sevdiğim tür RPG oldu. Daha sonra PS3'de Skyrim bitirdim, yeni bir PC alınca da W3.

Son düzenleme:
Oyunun daha çok başındasın, sanırım daha Vegas'a bile gelmedin.
Primm'i, Güzelbahar'ı ve birkaç küçük yerleşkeyi keşfetmişim sadece.
Companion'larının kişisel meselelerine yardım ettiğinde ilişkinizi geliştirmiş ve onun hakkında daha çok bilgi edinmiş olursunuz.
Kişisel meselelere karışmıyorum, mesela Trudy ve Ringo meselesine şahit oldum ancak karışmadım.
Oyunda katılabileceğin bir sürü lider grup ve güruh bulunuyor.
NRC'lere yardım ediyorum şu anda, Primm'e yeni bir şef atamam gerek.

Bu arada, keşke cümleleri parantezlere ayırsaydın. Okumakta zorlandım

Ayırdım şimdi, genellikle ayırırım da unuttum bu sefer.

Sanırım ilk oynanışında
modlamayacağını söylemiştin ama Vanessa'yı kurmanı öneririm, oyuna çok daha hızlı bağlamanı sağlar.
Senin karakterin kadar diyalog barındırıyor, olaylara yorum yapıyor, bir adamı gözü tutmadığında fısıldayarak dile getiriyor. Bir görev aldın diyelim. Şu şekilde mi yapsak? Diye soruyor.

İlişki sistemin de yine var.

Vanessa ile NV'da Inigo ile de Skyrim'de vakit geçirdiğimden CP'daki Johnny Silverhand yeni bir deneyim olmamıştı. Ama modsuz böyle bir olay barındırdığından da sevdim.

Hayır, mod kullanmayacağımı söyledim. Bu modu kurmazsam çok mu şey kaybederim?

Hayır, mod kullanmayacağımı söyledim. Bu modu kurmazsam çok mu şey kaybederim?
Bence evet, aldığın zevkin 10 katını alırsın kurduğunda. Bu Companion NV ile özdeşleşti Vanessa'sız başlanmaz. Tıpkı Skyrim'deki Inigo ve Sofia gibi. Skyrim'e de bunlarla başladığında daha çok eğlenirsin.

Tamam, pekala. Modu kuracağım, NV için bir Mod Manager var mı? Vortex kullanmak istemiyorum, ayrıca nasıl mod kuruluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…