False positive nasıl anlaşılır?

Daha fazla  
İndirdiğim bir Launcher'ı açtım, Launcher'dan programı kurma ekranı geldi, ancak o an aklıma geldi; ya indirdiğim Launcher virüslüyse diye. Dosyayı VirusTotal'e attım, şöyle iki virüs çıktı. Bu virüsler güvenli mi?

1744756672637.png

Son düzenleyen: Moderatör:
O virüs programları çöp. Sürekli false-positive verip "bu virüsü kaldırmak için bilmem ne kadar para vermeniz gerekiyor." diye uyarı veren dandik Rus-Çin yazılımları. ESET, Kaspersky, Avira vb. tanınan anti-virüs programları tarafından tespit edilmediği sürece bir tehdit teşkil ettiğini sanmam.

O virüs programları çöp. Sürekli false-positive verip "bu virüsü kaldırmak için bilmem ne kadar para vermeniz gerekiyor." diye uyarı veren dandik Rus-Çin yazılımları. ESET, Kaspersky, Avira vb. tanınan anti-virüs programları tarafından tespit edilmediği sürece bir tehdit teşkil ettiğini sanmam.
Esetin ücretsiz sürümü iş görürmü?

Esetin ücretsiz sürümü iş görürmü?
Kendi bilgisayarınızda kullanmak için soruyorsanız; ne idiği belirsiz, karanlık website'lere girmediğiniz ve bilinmedik kaynaklardan indirme yapmadığınız sürece Microsoft Defender fazlasıyla yetiyor. Ben, üstteki yorumumu çevrimiçi virüs taramaları için yazmıştım.

Ekleme: Tanıdık anti-virüs programlarının herhangi biri virüs tespit ederse, mutlaka diğer birçok program da aynı virüsü tespit edecektir. Zaten böyle bir durumda, VirusTotal sitesindeki virüs tarama sonucu sayfasının üst tarafında, tespit edilen virüsün en bilinen adı yer almaktadır.
Yani çok yüksek ihtimâlle sizin bu konuda bahsettiğiniz durum bir false-positive.

Network'e giren her app zararlı olabilir. İlk formu zararsız olsada internete bağlandıktan sonra açık bir port aracılığıyla kendini zararlı bir yazılıma dönüştürebilir. Antivirüsler programların bağlantı portları ve komut sistemlerinide inceliyor ancak bazen gözden kaçırabiliyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı