Fan anakart bağlantısı yapılmazsa sorun olur mu?

WARTEX

Kilopat
Merhaba.
MSI MAG Forge 100M kasam var.
Anakartım ASUS H410M-K ve sadece 1 SYS_FAN desteği var.
Bende sadece arka fanı buna bağladım. Bugün çoklayıcı elime ulaştı. Zaten şu an takılı olan egzoz fanın kablosunu çıkartmak istiyorum ancak çok dar bir yer ve dakikalarca uğraşmama rağmen sıkıldım ve sadece PSU bağlantısını yaptım. LED kontrolü zaten kasanın üzerinden yapılabiliyor. Bu şekilde kullanmamın bir mahsuru var mıdır? Yani çoklayıcının anakart ile bağlantısı yok. Sadece PSU ve fanlara olan bağlantısını yaptım. Bu şekilde son güçlerinde mi döner öndeki fanlar? Eğer değil ise anakart bağlantısını da yapacağım. Malum yaz sıcağı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanı dışında egzoz fanı da dahil anakarta bağlamak zorunda değilsin. Molex kablosu ile bağlayabilirsin. Egzoz fan anakarta bağlı kalabilir herhangi bir mahsuru yok. Ama unutma, egzoz fan anakarta bağlıyken sıcaklığa bağlı dönüş hızı artar veya düşer. Bunu molexe bağlarsan sabit hızda dönecektir. Çoklayıcılar hakkında bilgim yok maalesef.

Evet sabit hızda dönecektir ancak tam hızında mı? Bu önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…