Ekran kartım oyuna girince fan hızını %100 de kullanıyor onun dışında ise %50 de. Yük altında 45 derecede çalışıyor ve varsayılan ayarda böyle, başka bir ayar yapmadım. Sizce dereceye göre fan hızı ayarı yapmalı mıyım ve fanların ömürleri böyle giderse kısalır mı?
Hocam boşta 40 42 derece arası yükte 70 derece, yaz aylarında boşta 35'e kadar düşüyor ama bende Cooler Master ML240 var bir tık daha iyi olabilir sizinkine göre
Yeni nesil ekran kartlarında boştayken fan çalıştırmama özelliği var. Sıcaklık belirli bir dereceye gelene kadar fan çalışmıyor. Bu doğru bir prosedür ki fanlar buna göre ayarlanmış. Bundan dolayı siz de ekran kartı fanınız için bir profil oluşturun ve boştayken gereksiz yere çalışmasın veya düşük hızlarda çalışsın.
Fan ömründen ziyade arka plandan sürekli "vuuuu" diye ses gelmesi bir süre sonra rahatsız edebilir.
Yeni nesil ekran kartlarında boştayken fan çalıştırmama özelliği var. Sıcaklık belirli bir dereceye gelene kadar fan çalışmıyor. Bu doğru bir prosedür ki fanlar buna göre ayarlanmış. Bundan dolayı siz de ekran kartı fanınız için bir profil oluşturun ve boştayken gereksiz yere çalışmasın veya düşük hızlarda çalışsın.
Fan ömründen ziyade arka plandan sürekli "vuuuu" diye ses gelmesi bir süre sonra rahatsız edebilir.
Boştayken fan hızınızı yavaş yavaş düşürün ve ekran kartı sıcaklığını inceleyin. Eğer sıcaklıkta bir artış gözlenmiyorsa %50 hızda çalıştırmanıza gerek yok demektir. Ben fan sesinden rahatsız olduğum için böyle tercih ederdim. Zaten ekran kartımda da "Zero RPM" özelliği bulunduğu için boştayken fanları çalışmıyor.