Fan çoklayıcı nasıl takılır?

ismetK0

Hectopat
BIOS'da çoklayıcıya bağladığınız bütün fanların hızı tek fan gibi görünerek çalışıyor. Yani hız ayarlama yapabiliyorsunuz ama her modelde var mı emin değilim. Benim için şahsen dezavantaj çünkü ben egzoz fan ile kasa fanlarının aynı hızda çalışmasını istemiyorum.

Şuan PSU'ya bağlı olduğu için boşta bile tam hızda çalışıyor ve bence buna gerek yok.Sizce bu sakıncalı bir şey mi?

Şuan PSU'ya bağlı olduğu için boşta bile tam hızda çalışıyor ve bence buna gerek yok.Sizce bu sakıncalı bir şey mi?
Evet sakıncalı fanlar sürekli tam devir yaptığı için hızlı tozlanırlar ve performansları düşer. Özellikle iyi fanlar kullanıyorsanız bence çöp etmeyin.
ASUS mesela Strix serisi ekran kartlarında,belki diğerlerinde de vardır bilmiyorum. Belli bir dereceyi geçmeden fanları çalıştırmıyor. Bu sayede ürettiği kartlar uzun vadeli oluyor. Sessiz ve çok performanslı olmalarını söylemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…