Fan Çoklayıcı Seçimi

qalzruntid

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Çevirmen, Müzisyen
Arkadaşlar merhaba, Thermaltake View 27 kasam var. Kasanın 1 egzoz fanı, 3 ön fanı mevcut, ama anakartımda (MSI B350M PRO-VD PLUS) 2 adet fan soketi var sadece. Birisini CPU için, diğerini de egzoz fan için kullanıyorum. Öndeki 3 fanı takmak için molex kablo almam gerekiyormuş, internetten baktım fakat hangisini almam gerektiğine karar veremedim. Fanlar toplamda 3x3 pin dişi kabloya sahip. Fan soketine takılan fan çoklayıcı kablo alırsam toplamda 4 çıkışa ihtiyacım oluyor çünkü egzoz fanı da çıkarmak zorunda kalıyorum malum. 3 pin 4 çıkışlı kablolar genellikle şöyle, 2 kablosu +12V, 2 kablosu +5V.

Örneğini verdiğim model: Akasa Cb001 Molex/4x3-pin Hız Düşürme Özellikli Fan Çoklayıcı - n11.com

Bu çoklayıcı işimi görür fakat 2 kablonun +5V olması kafamı karıştırdı, yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu uzun zaman önce yazılmış ama sorunu nasıl çözdün acaba. Bende benzer bir durumdayım.

Konu uzun zaman önce yazılmış ama sorunu nasıl çözdün acaba. Bende benzer bir durumdayım.

Hocam ilk mesajda yazmış olduğum fan çoklayıcıyı aldım. Üstteki ve alttaki fanlar normal hızda (12V bağlı), ortadaki fan yarı hızda (5V bağlı) dönüyor. Eğer destekliyorsa sanırım program aracılığı ile fanların hızını ayarlayabiliyorsun -emin değilim-. Başka çeşitlerde molex kabloları da var, bilinen sitelerden bir bak istersen, fiyat olarak bu üründen pahalı olabilirler ama..

Bu arada, egzoz fanı ile CPU fanı anakarta, ön 3 fan ise PSU'ya bağladığım fan çoklayıcıya bağlı. Uzun zamandır böyle gidiyor bir problem yaşamadım daha.

Egzoz fan PWM mi? 4 pinli mi?
Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı PWM Çoklayıcı Kablo Fiyatı
Egzoz fanı bu kablonun 4 pinli yuvasına bağlamayı kalanlara da öndeki fanları bağlamayı düşünüyorum, sence olur mu? Ses sorunu olmasın diye. Sende ki kabloya takılı fanlarda ses sorunu oluyor mu?
Kasa kargoda daha elime ulaşmadı ondan dolayı soruyorum.

Egzoz fan PWM, 3 pin girişi var, anakartta da 4 pin çıkış var. Bir sorun olmadı. Ses sorunu da yaşamadım normal rüzgar sesi oluyor az biraz, rahatsız etmiyor. Ben kabloları gizlemek daha rahat oldu diye egzoz fanı anakarta bağlamıştım ki daha sessiz ön fanlardan. Yoksa dediğin gibi çoklayıcıya da bağlanabilir. Bir sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…