Fan çoklayıcı sıkıntı yapar mı?

MrWho01

Femtopat
Daha fazla  
Yani almış olduğum kasada 4 adet RGB fan var ancak anakartımda sadece 3 adet fan desteği var bende bu konuyu araştırdıktan sonra böyle durumlarda fan çoklayıcı kullanıldığını öğrendim ama kafama takılan bir şey var.
Bu fan çoklayıcıyı almayı planlıyorum ama anakarta bağlanan 4 pinlik fan kablosunda 2 adet kablo var bir sıkıntı yaşar mıyım?

1691172293377.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu çoklayıcılar gücü Molex'den alıyor her ne kadar anakart üzerinden kontrol edebilirsiniz deselerde ucuz oldukları için o hikaye son devirde çalışırlar anakarta yük binmemiş olur, bir anakart PIN'i özelliğine göre 3 fan kaldırabilir üstünü ben tavsiye etmem 2 fanı rahat kaldırır.

Yani almış olduğum kasada 4 adet RGB fan var ancak anakartımda sadece 3 adet fan desteği var bende bu konuyu araştırdıktan sonra böyle durumlarda fan çoklayıcı kullanıldığını öğrendim ama kafama takılan bir şey var.
Bu fan çoklayıcıyı almayı planlıyorum ama anakarta bağlanan 4 pinlik fan kablosunda 2 adet kablo var bir sıkıntı yaşar mıyım?

Eki Görüntüle 1889887

Sadece voltaj alıyor bence. Veri iletmez. Yani sadece düğme varsa RGB'leri öyle kullanabilirsin. Onun yerine kasanda fan kontrolcüsü var ise onu kullan. Ayrıca 1 adet Molex bağlantısı istiyor. Eğer alırsan Power Supply'da Molex olduğundan emin ol.

Sadece voltaj alıyor bence. Veri iletmez. Yani sadece düğme varsa RGB'leri öyle kullanabilirsin. Onun yerine kasanda fan kontrolcüsü var ise onu kullan. Ayrıca 1 adet Molex bağlantısı istiyor. Eğer alırsan Power Supply'da Molex olduğundan emin ol.

Fan kontrolcüsü olarak kasamda.

IMG_20230804_215611.jpg

Bu parçadan bulunmakta hocam yani fanları anakarttan beslemem gerekiyor diye biliyorum bu yüzden fan çoklayıcı seçeneğine gittim.

Sizce şimdi ne yapmam gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı