Çözüldü Fan çoklayıcıların Molex'den güç alması şart mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
3
Selamlar. Sistemimde 1 adet 360mm 1 adet 240mm şeklinde radyatör ve 4 pinli PWM olmak üzere 5 adet fan olacak. Bu fanların hepsinin senkronize bir şekilde çalışmasını istiyorum. Bir çoklayıcı ile anakarttan tek bir porta bağlayacağım. 2 tane çoklayıcı buldum.

Çoklayıcıların birisinde Alfais 4354 Flexa P5 5 Port Çıkışlı Pwm Fan Çoklayıcı Çoğaltıcı 4 2 Pin Splitter Kablosu | Trendyol 5 fan bağlanıyor ama gücünü Molex'den alıyor ve girişlerinin bir tanesi 4 pin diğerleri 3 pin. 4 pinli olan girişe bağladığım fana göre diğerlerini kontrol ediyor galiba.

Çoklayıcıların diğerinde ise Alfais 4 Port Fan Çoklayıcı Y Pwm Splitter 4 Pin 4353 | Trendyol herhangi bir Molex kablosu göremiyorum. Sanırım gerekli gücü direk anakart üzerinden alıyor. Fan bağlantılarının 5'IDE 4 pinli.

Sistemimde şu an herhangi bir Molex kablosu gerektiren parça yok. Güç kaynağına ekstra kablo takıp kirlilik yapmak istemiyorum. Anakarttan tek çıkış ile 5 fana güç sağlayabilir miyiz?

Çözüm
Alırsa daha iyi ve stabil olur bana göre. Anakartların fan devreleri bazen iyi olmayabiliriyor. Hoş, çok bir A da tüketmiyor ama yine de fazla olabilir.
Alırsa daha iyi ve stabil olur bana göre. Anakartların fan devreleri bazen iyi olmayabiliriyor. Hoş, çok bir A da tüketmiyor ama yine de fazla olabilir.
MSI Z270 Gaming M7 anakart kullanıyorum. Bütün fanları CPU_FAN1'e bağlamayı düşünüyordum. Molex kullanmayan ürün daha şık ve az yer kaplıyor gibi. Kablo karmaşası olsun istemem.
Kullandığım kasa da arka taraf biraz küçük. Full moduler bir PSU sahibiyim. Kullanmadığım her şeyi çıkardım.

Bu arada selam. Beni hatırladınız mı? Uzun zaman oldu gerçi. Ben bazı olaylardan dolayı ara vermiştim artık bir okuyucu oldum. Eski tanıdık isimleri görünce insan bir seviniyor.

Son düzenleme:
İlkini almanızı tavsiye ederim. Gözlemlediğim kadarıyla be kadar fan takarsak bir porta fanlar nispeten az güçle çalışıyor gibi geldi. Onda gücü Molex'den aldığı için 4 pinli bir giriş işinizi görecektir.
Bazı anakartlar soketten 1A güç verebiliyor. Onlarda 3 4 fandan fazla takmayın. 2A ise limit artıyor ama güç veremiyır yukarıda bahsettiğim gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı