Fan devrini yükseltip sıcaklıkları düşürmek mümkün müdür?

wyusuf58w

Hectopat
Buradan sormak uygun mudur bilmiyorum işlemci fan hızı ile ilgili bir sorum olacak. Örneğin sıcaklık 50 derece iken fan %40'larda çalışıyor, bunu 50 derece iken %60'larda çalıştırıp sıcaklıkları daha düşürmek mümkün müdür?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet tabii ki de mümkün ama fanlar daha çabuk yıpranır.

Yani tabii düşer sesi seni rahatsız etmiyorsa ama belli derecenin üstünde gerek yok bence .

Evet, BIOS üzerinden fan curve (eğri) ayarlarını yapabiliyorsunuz.

Fan devir ayarı yapman mümkün, sistemdeki tek sorun fazla gürültü yapması ve daha fazla enerji harcaması olur.

Evet fan devrini arttırırsanız sıcaklık düşer fakat 50 derece zaten işlemci ve ekran kartı için düşük bir sıcaklık yani boşu boşuna fan ömrünü kısaltmaya gerek yok.

Evet sıcaklıkta bir düşüş yaşanır ama buna bağlı olarak fan ömrünü'de kısaltacaktır. Ayrıca ses konusunda
(Rahatsız) edici olabilir tabii ki sizin kişisel düşünceniz önemli bu konuda kısaca sorunuzun cevabı evet
Mümkündür.

Sistemin yeniyse slient mode var. Ne ısınıyor ne de fan sesi rahatsız ediyor. Akıllı bir mod.

Oyundayken 57 58 derecelere çıkıyor ne kadar düşük o kadar iyi diye biliyorum bu yüzden sordum. 57 58 derecelerde fan %42 43'lerde geziyor bana düşük geldi biraz ondan böyle bir şey düşündüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…