Fan dönüştürücü ile anakart üzerinden kontrol

Kutaysendil

Centipat
Bir şey sormak istiyorum kasamdaki fanlar Molex ile güçlerini alıyorlar ve doğal olarak sürekli son devirde çalışıyorlar.

Fanların Molex çıkışlarına baktığımda sadece 2 kablo ile bağlı olduğunu görüyorum saniyorum ki (+) ve (-) şeklinde.

Şimdi ben bunlara Molex to 3pin dönüştürücü alsam anakart üzerinden devir kontrollerini yapabilir miyim? Eğer edebilirsem CPU sıcaklığına göre yapabilir miyim veya sadece DC mi kontrol edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan motoru devir degiskenli degil ise yapamazsin. Motor sabit devirli olabilir. Ayrica ucuncu pin devir kontrolu ise onunda bir sekilde motora baglanip hangi devirde donecegini bildirmesi gerekir. Yani anakartin gonderecegi devir komutu motora ulasmayacagi icin calismaz diye dusunuyorum

Direk anakarta takmalısın, yani molex ile bağlantılı olmamalı.

Eğer fanlar PWM ise böyle bir hub alabilirsin:

Fanların muhtemelen pwm değil. Çünkü sadece iki kablo ile molexe bağlılar. Yani devirleri kontrol edilip edilmediği hakkında bir fikrim yok. Sürekli 12v ile çalışıyorlar. Benim merak ettiğim ben anaksrttan güç versem 12v yerine 7v verebilir miyim mesela bunu sormak istemiştim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı