Fan hız ayarları nasıl olmalıdır?

Pendelton

Kilopat
Merhaba herkese, sistemim aşağıda belirttiğim gibidir. Format attıktan sonra fanlarda garip hızlanma ve yavaşlanmalar oldu. BIOS güncelledim driverları kontrol ettim ama bir eksik göremedim. Fanlar boştayken gereğinden fazla hızlı çalışıyor gibi duruyor. BIOS'da fan ayarları nasıl olmalıdır acaba aşağıda bir resim bırakıyorum. Bu ayarlardan ötürü müdür acaba? Yoksa başka bir problem mi mevcut.

İşlemci: AMD Ryzen 1300X.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti.
Anakart: MSI B350M PRO VD Plus.
RAM: XPG 8 GB 3000MHz.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-04-28 at 15.21.18.jpeg
    133,7 KB · Görüntüleme: 75
Speed Fan uygulaması ile hızı ayarlayabiliyorsun.

Ben 30 derecede 25, 50 derecede 40, 60 derecede 60, 70 derecede 80 diye ayarladım. İşlemciyi ısındıktan sonra soğutması zordur bu yüzden ne kadar az erkenden fan hızı artarsa yük altında daha soğuk olur.

Bilgisayarınızda kaç fan var. %70 iyidir. Ama ben %100 de çalıştırıyorum

Ben 30 derecede 25, 50 derecede 40, 60 derecede 60, 70 derecede 80 diye ayarladım. İşlemciyi ısındıktan sonra soğutması zordur bu yüzden ne kadar az erkenden fan hızı artarsa yük altında daha soğuk olur.

Bu ekran resmine göre nasıl ayarlayabilirim acaba? Eski BIOS sürümünde grafik yardımıyla anlayabiliyordum ama bunda hiçbir şey anlamadım açıkçası.

Bu ekran resmine göre nasıl ayarlayabilirim acaba? Eski BIOS sürümünde grafik yardımıyla anlayabiliyordum ama bunda hiçbir şey anlamadım açıkçası.

Level 1 temperature kısımına derece yazın ve Level 1 fan Speed kısmına kaç RPM hızında dönmesini istediğinizi yazın.

Level 1 temperature kısımına derece yazın ve Level 1 fan Speed kısmına kaç RPM hızında dönmesini istediğinizi yazın.

Şu an CPU 40 derecede ama fan 1300 RPM hızında dönüyor. Oysa 60 derecede 900 RPM şeklinde ayarlı. Tanımladığım değerlere uymuyor yani.

Dosya Ekleri

• 20210428_165806.jpg
    112,5 KB · Görüntüleme: 55
Sys fanları ile karıştırıyor olabilir misiniz tam ekran olmadığı için girdiğiniz değeri göremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…