Fan hızları nasıl ayarlanmalı?

barantekonmar

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. Fan hızlarımı nasıl ayarlamalıyım hiç bilmiyorum. Açık olmak gerekirse BIOS ayarlarında değiştirmem gereken hiçbir şeyi anlamıyorum. Bilgisayarım için daha iyi olacak BIOS ayalarımı daha düzgün bilgisayarım için en iyi ayarları nasıl yapabileceğim hakkında bana yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum. Sistem parçalarımı sizinle paylaşmam gerekirse şunlardır:

Anakart ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II AM4 soket anakart.
İşlemci AMD Ryzen 5 5600 (100-100000927boX)
İşlemci soğutucu ASUS ROG STRIX LC II 240 ARGB işlemci soğutucu (2 adet) (90RC00E0-M0uay0)
Ekran kartı ASUS Dual GeForce RTX 4060 Ti OC Edition 8 GB ekran kartı (DUAL-RTX4060 TI-O8g)
RAM Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz DDR4 RAM (KF436C17BB/8) X4.
Kasa XPG valor Air 650W bilgisayar kasası.
SSD Kingston Fury Renegade soğutuculu SSD (1 TB) (SFYRSK/1000G)
SSD Adata Legend 710 SSD (512 GB) (ALEG-710-512gcs)

Hiç anlamayan bir ASUS kullanıcısı için ASUS Armoury Crate yazılımını önerebilirim. Tabii gerekli gereksiz tonla uygulama ile geliyor ama içinde fan modları var. Manuel olarak geçiş yapabiliyorsun.

Hatta şöyle bir zımbırtısı da var. Arayüze girmeden fan hızını ayarlamak mümkün.

Son olarak eğer BIOS'da fan hızı otomatiğe ayarlı ise Windows'un güç ayarlarını kullanarak yine fan hızını yönetmek dolaylı olarak mümkün. Eğer CPU yük altına girmeyecekse Power saver/güç tasarrufunu seçip işlemciye giden elektriği kısabilirsin. Dolayısıyla fan hızı düşmüş olacak.

Armoury Crate Yazılım uygulamasını kullanıyorum evet asus ile alakalı herhangi bir parçamı oradan ayarlarını kontrol edebiliyorum ama ikinci atmış olduğun fotoğraftaki fan zmbırtısı dediğin şeyi hiç görmedim kendim fan ayarlarını bios ayarlarından Optimized modundan kendisinin ayarlamasına bıraktım genel olarak anlamadığım için sadece o fan ayarlarını optimize etmeyi başarılı gördüm bu arada güç ayarlarını genel olarak dengeli modunda kullanıyorum diğer modlara geçiş yapmadım nihai güç, yüksek performans, güç tasarrufu gibi modlar var yalnız çok orası ile uğraşmak istemediğimden dengelide kullanıyorum başka bir önerin varmı sistemime iyi yansıyacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…