Fan Kontrol Sorunu

Belgarath

Kilopat
Daha fazla  
Anakartım ve kasam yukarıda belirttiğim gibidir. Öncelikle kasaya dahil olan öndeki 3 fan 3 pinli ve direk güç kaynağına bağlandığından dolayı son hız çalışmaktaydılar. Ben de yukarıda linkini koyduğum fan çoklayıcı aldım ve anakartta SYS_FAN2'ye bağladım ve BIOS'dan DC moda aldım. Ama gene son hızla çalışmaya devam ettiler. Bu fanların hızını kontrol etmenin yöntemi nedir? Yani sistemin ısısına göre hareket etmelerini istiyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartım ve kasam yukarıda belirttiğim gibidir. Öncelikle kasaya dahil olan öndeki 3 fan 3 pinli ve direk güç kaynağına bağlandığından dolayı son hız çalışmaktaydılar. Ben de yukarıda linkini koyduğum fan çoklayıcı aldım ve anakartta SYS_FAN2'ye bağladım ve BIOS'dan DC moda aldım. Ama gene son hızla çalışmaya devam ettiler. Bu fanların hızını kontrol etmenin yöntemi nedir? Yani sistemin ısısına göre hareket etmelerini istiyorum?

Anakartta fan rot balans ayarı yok mu? Yoksa, fan kontrolcü alın. Kablo işinizi görmez.

3 Pinli fanları biostan voltaj değiştirerek kontrol edebiliyormuşsun. İlk mesajdaki çoklayıcı takılan fanlar gücünü molexten aldığı için kontrol edilemiyor.

Anladım, evet dediğiniz gibi akasa çoklayıcı gücü molexten alıyor.. Arkadaşın yukarıdaki mesaj linkinde attığı çoklayıcıdan alayım en iyisi.. Akasaya yapılan harcama boşa gitti anlaşılan :(
MB520 RGB var bende de. Aldığın kabloyu ben de almıştım ve işe yaramadı. Sonra linkteki kabloyu aldım ve şu an istediğim hıza ayarlayabiliyorum.

Sizin kasayla gelen fanların sesi nasıl peki, uğultu yapıyor mu?

Son düzenleme:
Anladım, evet dediğiniz gibi akasa çoklayıcı gücü molexten alıyor.. Arkadaşın yukarıdaki mesaj linkinde attığı çoklayıcıdan alayım en iyisi.. Akasaya yapılan harcama boşa gitti anlaşılan :(

Sizin kasayla gelen fanların sesi nasıl peki, uğultu yapıyor mu?

Uğultu değil de gürültülü tam devir çalışıyordu. Şimdi 800 RPM civarına çektim gayet güzel çalışıyor.

Uğultu değil de gürültülü tam devir çalışıyordu. Şimdi 800 RPM civarına çektim gayet güzel çalışıyor.
Bios'tan DC MODE değil mi?
Yanlış olmasın. O da sonuçta bir kablo. Ayar çekemezsiniz. Modern BIOS'ların hepsinde curve'üne kadar fan devri ayarlanabiliyor. BIOS'a bir bakın. BIOS desteklemiyorsa, bunun gibi bir cihaz lazım: ROCKMAN(PWM) DEEPCOOL COOLING ACCESSORY
Bunla elle DJ gibi ayar çekebilirsiniz.
Bios destekliyor, anakartımın o özelliği var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı