Fan kontrolcü açıkken sistem kapanıyor

Makaleler
2
Yer
Kocaeli izmit
Daha fazla  
Meslek
Hemşirelik
AIGO DR12 marka fanları taktıktan sonra kasanın orijinal fanlarından artan iki tanesini güç kaynağı tünelinin üstüne konumlandırmıştım.

( Güç kaynağı tünelinin üstüne fan koymak )

Kasanın stok fan kontrolcüsü var. (Bu arada kasam DARK N10 Advanced) Fan kontrolcüden kontrol etmek için kendi molex girişini de AIGO fanların i molexinin arkasına bağladım. Tren gibi oldu hepsi birbirine geçti. Arka arkaya 3 tane falan molex girişi bağlamış oldum. Asıl sıkıntıma gelecek olursak; geçen odamda sessizce otururken fanların çok ses yaptığını düşünerekten önce ekran kartının fanlarını %0'a çekip sonra da işlemci fanını %0'a çektim. Baktım onlarla alakalı değil. Acaba alttaki fanlar mı ses yapıyor diye fan kontrolcüden fanları kapattığımda çat diye bilgisayar kapandı. Güç kaynağını kapatıp açtım. Güç tuşuna bastığımda 1 saniyeliğine güç gelip gitti yani ışıklar yandı direk söndü. Tabi bir an tutuştum orada. Aha dedim güç kaynağını yedik galiba. :D Sonra fan kontrolcünün yukarı kaldırdığım düğmesini aşağıya çektim düşük moda yani. PC çalıştı. Sizce nedendir? Sökmeli miyim kısa devre falan mı yapıyor? Zarar gelsin istemiyorum hiçbir bileşenime. Anlayan var mı bu gibi şeylerden?

• Güç kaynağı: Hig Power 600W 80+
  • İşlemci: Ryzen 2600X
  • Ekran kartı: GTX 1060 6 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yapmam gerekiyor. Sistemime bir zararı olurmu? Kurcalamadığım taktirde bir sıkıntı gözükmüyor kapanma felan?
Kontrolcüyü söküm nerede kısa devre var bakmak lazım. Şuan sorun olmaz ama yanlışlıkla biri yada sen kontrolcü ile oynarsan bilgisayar kapanır bu da veri kaybına hatta donanımda arızaya sebep olabilir.

Kontrolcüyü söküm nerede kısa devre var bakmak lazım. Şuan sorun olmaz ama yanlışlıkla biri yada sen kontrolcü ile oynarsan bilgisayar kapanır bu da veri kaybına hatta donanımda arızaya sebep olabilir.
Aynen kesinlikle dokundurtmuyorum kimseyi bende ellemiyorum. Bağladığım fanlar stabil çalışıyor şuan. Bu şekilde sıkıntı olmazsa böyle devam etsin?

Aynen kesinlikle dokundurtmuyorum kimseyi bende ellemiyorum. Bağladığım fanlar stabil çalışıyor şuan. Bu şekilde sıkıntı olmazsa böyle devam etsin?
Dediğim gibi biri dokunursa PC kapanır şuan normal çalışıyorsa sorun yok bence kontolcüyü aradan çıkarıp direk BIOS yada Windows ortamından fan hızını ayarla

Dediğim gibi biri dokunursa PC kapanır şuan normal çalışıyorsa sorun yok bence kontolcüyü aradan çıkarıp direk BIOS yada Windows ortamından fan hızını ayarla
Kasanın kontrolcüsünü aradan çıkarırsam alttaki fanlarıda sökeceğim, riske girmemek için yapabilirim tabik ki bunu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı