Fan Kontrolcü Anakartta Nereye Bağlanır?

MoonWalker

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Aerocool project 7 P7-C1 beyaz kasaya sahibim. MSI B450 GAMING Plus Max ile kullanacağım, fakat resimde gösterilen kontrolcüyü nereye bağlıyacağım? Anakartta 4 tane fan takma yeri bir de PUMP_FAN 1 var. Benimle aynı kasayı ve Anakartı kullanan ya da bilen birileri varsa yardımcı olabilir mi? Bir de güç kaynağına bağlamak için molex kablosu vardı ama bulamıyorum fan kontrolcüyü PUMP fanına bağladım fanların ışıkları yanıyor ama dönmüyorlar. Resimde de boş olan yer görülüyor orası işte güç kaynağına bağlamam için gerek yer fakat dediğim gibi kablosunu bulamıyorum. Satın alabileceğim marka felan var mı?

Son düzenleme:
Fan kontrol sistemlerini veya fan çoklayıcıları besleyen bildiğim kadarı ile 2 bağlantı noktası var.
1-Anakart üstünde SYS_FAN girişi.
2-Güç kaynağı Molex kablosu.
Haricinde güç kaynağının SATA kablosu ile fanlar beslenebilir mi bilemiyorum ancak 1 ve 2. çözüm yollarını denemen sorunu çözecektir.
Kasa kullanım kılavuzuna bakmanı da tavsiye ederim.

Yanlış olabilir lakin böyle harici kontrolcüler anakarta bağlanmıyor diye biliyorum.
Fan bağlantıları yapıldıktan sonra gücü Molex'ten alıyorlar.

Bir adet referans bağlandı oda SYS fanlardan birine bağlanıyor kontrolcü bilgi alabilsin devir konusunda diye Molex'de gücü sağlıyor. Bazıları direk Molex oluyor onlarda genelde üstünde kademeler olanlar Low-standart-High gibi. Sizinkinde böyle bir şey yoksa direk SYS fan'a bağlayın hocam.

SYS_FAN girişine takıyorum sadece egzoz fanı çalışıyor diğerleri dönmüyor. Güç kaynağına takabileceğim Molex kablosu satılıyor mu? Resimde ki boş yere kitapçığından da şöyle bir görsel var.

Kontrolcünün üstünde fan hızı için ayarlanabilir kademe var. SYS fan'a bağladım sadece egzoz fanı çalıştı diğerleri dönmüyor. Bu kontrolcü için satılan Molex kablosu var mı?

Son düzenleme:

Kasanın içinden o kontrolcüye takılan resimde de görülen PSU connector kablosu olması gerekiyor. Onu ilk önce cihaza bağlayın şekilde görüldüğü üzere kablonun diğer ucuda Molex yapıda olmalı onu da PSU nuzdan çıkan Molex ile bağlantısını tamamlayın. Eğer PSU nuzda Molex bağlantısı yoksa SATA'dan Molex için çevirici almanız gerekecek. Buradan da bakabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
.

Video da görülen Molex kablosu bende yok. Satılıyor mu acaba? Şu linkteki mi?

Sanırım o kablo o cihaz için özel dışarıdan bulmanız zor gibi benim videodan gördüğüm o şekilde ama aldığını yere söylerseniz eksik malzeme çıktı diye kabloyu vermek zorundalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…