Başlıktaki gibi arkadaşlar ben dün zalman z3 plus olan kasayı aldım ismini çok duydum kullananların tavsiyesini aldım ve bende onlar gibi memnun kaldım fakat benim anakartım büyük değil. Orta boy oluyor heralde. Ana kartımda 2 tane 3 pin girişli fan takma yeri var. Şuan kasada cpu da dahil 5 fan var 3 tanesini kullanabiliyorum. Diğer 2 sini kullanamıyorum egzos fanı öolex girişli olduğu için 3 tane kullanabiliyorum. Diğer 2 fanım boşta onları kullanabilmem için fan kontrolcü önerdiler. Bende sordum soruşturdum bir bilgisayarcı. Yani sizin deyiminiz bakkal bana almamı tavsiye etmedi. Dediği şuydu:
(anakartın 2 tane fan destekliyor daha fazlasını destekleseydi koyarlardı ama 2 tane 3 pin girişin var dedi. Eğer fan kontrolcü alırsan yüksek voltajdan anakartını yakarsın dedi o fanları bağlayınca fan hızını ayarlarsan sürekli dedi. Anakartının ömrüsü kısaltırsın dedi ben tavsiye etmem ilerde yakarsan bana gelme gibisinden bişeyler söyledi ) doğrumudur dedikleri kasada sabitlemek için anakarta yerleştiriyoruz. Ama bildiğim kadarıyla o sadece anakartta sabit duruyor. Psu dan gelen molex kablosuyla fan kontrolcüyü bağlıyoruz açıklayabilir misiniz kafam karıştı bu konuda ?