Fan Kontrolcünün Sık Kullanımı Zararlı Mı?

dopeboy

Megapat
Daha fazla  
[TR][TD]
Bilgisayarımda 5 adet fan bulunuyor. (Dark N10 Advanced Kasa) Kasa da 2 adet de fan kontrolcü bulunuyor. Ben oyunlarda genelde en hızlıya alıyorum normal kullanımda da normale çekiyorum. Şimdi bir sorum olacak. Sürekli oyuna gir çık yaptığımda sürekli fan kontrolcüyü bi hızlandırıp bi normale çekiyorum. Bunu yapmam fanlara zarar verir mi? Daha da önemlisi oyun oynarken fanları hızlı da çalıştırıyorum, hızlı da çalıştırınca bu fanların ömrü kısalır mı? (Fanlar ve fan kontrolcü kasanın üstünde vardı ben ek olarak takmadım hiçbirini.)
[/TD][/TR]

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli yüksek hızda çalıştırmak fan ömrünü tabii ki kısaltır. Günde iki üç kere kontrolcüye dokunmak zarar vermez.

Sürekli yüksek hızda çalıştırmak fan ömrünü tabii ki kısaltır. Günde iki üç kere kontrolcüye dokunmak zarar vermez.

Anladım, peki oyunlarda v.s illaki yüksek hızda çalıştırmak durumundayım çünkü işlemci 50-51 derece hatta arada 55 dereceye kadar çıkıyor. (İ7 8700) Bu yüzden yüksek hıza almak durumunda kalıyorum. Ortalama kaç saatten fazla yüksek hızda çalıştırmamalıyım?

Anladım son iki soru sormak istiyorum. Son soru sormak istiyorum. Benim eski bilgisayarım elektrik gidip gelmesinden dolayı power yandı powerdan da anakart yanmıştı. Yeni bilgisayarım yani buna iyi bir güç kaynağı aldım. FSP 700W Hydro modeli. Bu power elektrik kesilmelerinde artan veya azalan voltajı emerek sistemin zarar görmesini önleyebilir mi yoksa akım koruyucu priz v.s almak gerekir mi?

Akım koruyucu priz bir kandırmaca. Binada topraklama vardır muhtemelen. PSU'nun dalgalanma koruması var. Kaliteli PSU'larin hepsinde düşük yüksek voltaj koruması vardır. Aldığınız ürün gayet kaliteli.
İçiniz rahat değilse bir UPS alın garanti olsun.

PSU bir yere kadar korur. Akım koruyucu priz veya kesintisiz güç kaynağı almanız lazım.

Akım koruyucu prizlerin çoğu da çöp oluyo, tam emin olamadığım için sordum ama aşağıda da arkadşaın dediği gibi çok bir işe yaramıyor. Genel ups yarıyor ama onlarında fiyatları çok uçuk.

Binada topraklanma var evet. PSU da kaliteli diyorsunuz sorun yok diyorsunuz o zaman sıkıntı yok. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…