Fan kontrolcüsü önerisi

225893

Hectopat
Makaleler
1
MB 511 adlı kasayı alacağım ve içinden 4 tane 3 pinli fan çıkıyor, bunları fan kontrolcüye bağlamak istiyorum. Ayrıca bir sorum var, bu 4 fanı hem anakarta hem de fan kontrolcüye mi bağlayacağım? Yoksa sadece fan kontrolcüye mi? Nasıl güç alacak fanlar? Bir de bu fan kontrolcüyü nereye monte edeceğim?

Son düzenleme:
Fan kontrolcü zaten ya arkası yapışkanlıdır yada vida ile sabitleniyordur.
İşlemci soğutucu hariç fan kontrolcüye bağlayın derim. Hem anakart hem kontrolcüye bağlamak dengesizlik yaratabilir.
Genelde Molex üzerinden güç alıyorlar fakat modele göre değişebilir.
Genelde ufak olanları kasanın arka kapağının oraya bireye sıkıştırıyorlar. Büyük olanlar ise ön kısımda yer alan yuvalardan birine takılıyor.

Peki öneriniz var mı? İşlemci fanı hariç diğer bütün fanları fan kontrolcüye takacağım. Başka bir yere takmam lazım mı? Fan kontrolcüyü bir yere takmam lazım mı?

Peki öneriniz var mı?
30₺ tut 400₺ kadar çok geniş fiyat aralığında ürünler var, takacağınız fan sayısına göre bütçenize uygun olanı alın geçin.
Fan kontrolcüyü bir yere takmam lazım mı?
Güç girişini yapıp, kasanın ön kısmına taktıktan sonra başka işlem yapmanıza gerek yok.

Çok teşekkürler. Peki kasa ile uyum felan diye bir şey var mı?
Şunu düşünüyorum ama bunda USB felan var. Bütün fanları kontrolcüye takıp kontrolcüyü de PSU’ya bağlamam yeter değil mi?

Var, kasanızın önüde DVD takmak için kullanılan yerlerden yoksa takamazsınız. MB511'de ön panelden ötürü takamazsınız diye hatırlıyorum.

USB'leri duruma göre kullanırsınız veya kullanmazsınız fakat dediğiniz gibi PSU ile bağlatısını yapmanız yeterli.
USB kullanmayacaksanız düz model alın derim, daha güzel gözükür.

Galiba yok.☹

Problem değil, anakartın üzerinde yer alan CHA_FAN portlarını kullanırsınız, yetersiz gelirse çoklayıcı alarak sorunu gidersiniz.
Hiç bu işlere karışmasam BIOS’tan kontrol edebilir miyim fanları? Anakartım MSI MAG Z390 Tomahawk. 5 tane 4 pin girişi var, ben benim fanları oraya takıp BIOS’tan işlemci sıcaklığına göre kendilerini ayarlamalarını sağlayamaz mıyım? 4 fanım var (işlemci fanı hariç) dördü de 3 pinli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…