Merhaba arkadaşlar. Kasaya 2.fanı takmak istiyorum, ama fanın içeri dışarı yönünü bilmiyorum. Hangi taraf içeri, hangi taraf dışarı söyleyebilir misiniz?
Üstünde etiket olan kısımdan hava çekiyor benim fan. Değişiklik gösterir mi bilmiyorum.
Siz yine de kasaya montaj edin, yapmak istediğiniz gibi değilse söküp ters takın. Sadece 4 vida var.
Görselde ok ile havanın ne tarafa doğru akış gösterdiğini belirtmekte. Özetle kablonun olduğu taraf fanın arkası oluyor. Montaj önerisi: Arka yüzey yukarı gelecek şekilde genelde kasanın üst bölümüne montajlanır. Geri kalan durumlarda egzoz fan dahil kasanın ön yüzeyi de dahil fanın yüzü öne bakar yani önden havayı alıp içeriye geçirir. Egzoz da aynı şekilde montaj yapılır. İçeride ki havayı dışarı atar.
Kasanın ön kısmı kasanın içine bakacak şekilde ayarla. Kasanın ön kapağına takacaksan yine aynı şekilde tak yani bu sefer fanın ön kısmı dışarı bakacak.
Ters takmamaya dikkat et. Hatta emin olmayıp ters takacağına hiç fan takma daha iyi. Deneme amaçlı kısa bir süreliğine üst egzoz fanları ters takayım dedim ekran kartını az kalsın yakacak seviyeye getirdim.